Predoiu va comenta în Consiliu sugestia de reformare a CSM

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că e destul de mare tentaţia de a comenta sugestia de reformare a CSM făcută la lansarea raportului Comisiei privind regimul constituţional, dar că preferă să spună lucrurile plăcute sau neplăcute la adresa Consiliului, în cadrul CSM.

20 afișări
Imaginea articolului Predoiu va comenta în Consiliu sugestia de reformare a CSM

Predoiu preferă să comenteze sugestia de reformare a CSM în Consiliu (Imagine: Mediafax Foto)

"E destul de mare tentaţia de a comenta sugestia Comisiei prezidenţiale de reformare a CSM. Abia după ce va fi ridicat Mecanismul de Coperare şi Verificare al CE, vor fi foarte multe lucruri de făcut pentru optimizarea sistemului judiciar", a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că preferă să spună lucrurile plăcute sau neplăcute la adresa CSM în cadrul Consiliului. Ministrul Justiţiei a precizat că noua conducere a acestei instituţii este foarte procupată de eficientizarea şi profesionalizarea CSM.

Cătălin Predoiu a apreciat drept extrem de importantă lansarea dezbaterii privind revizuirea Constituţiei.

El a precizat că a primit miercuri dimineaţă raportul comisiei prezidenţiale, pe care-l va analiza şi ca jurist, şi ca ministru al Justiţiei, şi va exprima un punct de vedere.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la prezentarea raportului Comisiei privind regimul constituţional, că este necesară regândirea dispoziţiilor constituţionale privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Citeşte şi:

Băsescu: Este necesară regândirea dispoziţiilor constituţionale privind CSM

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici