Prefecţii, schimbaţi şi în 2009 după principiul mobilităţii

Guvernul a eliminat prevederea care impune ca posturile de inspector guvernamental să fie limitate la maxim 30% din numărul de posturi aferente celorlalte funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici şi a decis ca prefecţii să poată fi schimbaţi şi în 2009 după principiul mobilităţii.

37 afișări
Imaginea articolului Prefecţii, schimbaţi şi în 2009 după principiul mobilităţii

Prefecţii, schimbaţi şi în 2009 după principiul mobilităţii (Imagine:Mediafax Foto)

Executivul a modificat astfel, în şedinţa de joi, HG 341/2007 privind intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici, managementul carierei şi mobilitatea înalţilor funcţionari publici.

mai mulţi prefecţii şi subprefecţi au fost înlocuiţi în ultimii ani de fostul Guvern pe principiul mobilităţii şi trecuţi în posturi de inspector guvernamental.

Executivul a mai decis că mandatul de membru al comisiei de concurs şi al comisiei de soluţionare a contestaţiilor formulate pentru astfel de decizii încetează şi prin revocare, cu înlocuire de către o persoană desemnată de primul-ministru pentru durata rămasă a mandatului.

Printr-o altă hotărâre, termenele aferente programului de formare pentru ocuparea unei funcţii de înalt funcţionar public au fost reduse la jumătate.

Hotărârile aprobate în şedinţa de joi a Guvernului au fost publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi, la ora la care şedinţa Executivului era încă în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici