Prefectul Toni Greblă îi cere lui Nicuşor Dan să respecte legea în domeniul dialogului social

  • Prefectul Capitalei, Toni Greblă, îi cere primarului general Nicuşor Dan să respecte legislaţia în domeniul dialogului social.
  • Greblă a avut o întrevedere cu reprezentanţii mai multor sindicate.
305 afișări
Imaginea articolului Prefectul Toni Greblă îi cere lui Nicuşor Dan să respecte legea  în domeniul dialogului social

„Stimate domnule Primar General, în exercitarea atribuţiilor ce revin Prefectului în conformitate cu actele normative în vigoare, care prevăd dialogul social constant cu mediul asociativ, la sediul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti s-a desfăşurat o întâlnire de lucru, la care au participat subprefecţii cu responsabilităţi în domeniu şi membrii Federaţiei Sindicatelor din Administraţie Bucureşti – România, la solicitarea acestora. În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţie Bucureşti-România, Sindicatului Liber al Salariaţilor din PMB, Sindicatului Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor, Sindicatului Lacuri, Parcuri şi Agrement - Bucureşti şi Sindicatului Democratic al Salariaţilor din Administraţia Fondului Imobiliar - SINDAFI au solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, invocând faptul că uneori sunt împiedicaţi să îşi desfăşoare activitatea sindicală sau alteori sunt aplicate sancţiuni disciplinare în mod nemeritat dar şi probleme privind salarizarea în sensul neincluderii în proiectul de buget pe anul 2023 la nivelul Municipiului Bucureşti a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, potrivit unei scrisori semnată de Toni Greblă.

Prefectul Capitalei relatează că sindicaliştii au semnalat şi alte situaţii despre care consideră că au fost luate greşit, nu în interesul bucureştenilor, de exemplu . închiderea Serelor Ghencea, a Băii Giuleşti sau nedefinitivarea patrimoniului unităţii administrativ teritoriale.

„Totodată, aceştia au menţionat că sindicatele pe care le reprezintă ar trebui consultate înainte de adoptarea bugetelor fiecărei entităţi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţie Bucureşti au solicitat ca Primarul General al Capitalei să iniţieze dialogul cu sindicatele reprezentative la nivelul fiecărei instituţii şi companii care funcţionează la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru a contribui la îmbunătăţirea activităţii acestor entităţi. În situaţia în care dialogul cu sindicatele reprezentative nu s-a desfăşurat după o anumită periodicitate sau ori de câte ori situaţia ar fi impus-o, vă solicit să procedaţi în conformitate cu legea şi cu bunele practici în materie, ceea ce va contribui, sunt convins, la detensionarea unor posibile situaţii, la normalizarea climatului de muncă, fapt ce se va reflecta în îmbunătăţirea activităţii”, încheie Greblă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici