Premierul amână şedinţa de Guvern şi rămâne la CSM până la finalizarea procedurilor

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că şedinţa de Guvern programată pentru ora 11.00 se amână pentru a putea rămâne la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi a asigura cvorumul necesar pentru discutarea tuturor subiectelor prevăzute pe ordinea de zi.

932 afișări
Imaginea articolului Premierul amână şedinţa de Guvern şi rămâne la CSM până la finalizarea procedurilor

Premierul amână şedinţa de Guvern şi rămâne la CSM până la finalizarea procedurilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ponta a spus că va amâna şedinţa de Guvern pentru a rămâne la CSM, astfel încât să asigure cvorumul necesar discutării celorlalte subiecte.

"Rămân în sediu pentru că trebuie să asigur cvorumul. Votez ca să asigur cvorumul. Se amână şedinţa de Guvern până când terminăm toate procedurile", a precizat premierul.

Primul ministru a adăugat că şedinţa de Guvern este pregătită, dar el stă să asigure cvorumul la Plenul CSM şi, imediat ce se termină, merge la Guvern.

Victor Ponta a declarat, joi, înainte de a intra la şedinţa CSM, că în aceeaşi zi va fi discutată, în şedinţa de Guvern, propunerea de rectificare a bugetului, iar pentru Justiţie nu se bate nimeni, precizând că va prezenta el lucrurile, în lipsa unui ministru numit al Justiţiei.

"Astăzi am în şedinţa de Guvern propunerea de rectificare a bugetului, pentru Justiţie nu se bate nimeni. Sigur, o să prezint eu lucrurile, dar vorbim de un ministru al Justiţiei", a spus Ponta, care este ministru interimar al Justiţiei până la o numire la şefia acestui minister.

"Astăzi trebuie să ştim dacă luăm decizia privind amânarea intrării în vigoare a Codului de procedură civilă, or neavând un CSM care să funcţioneze, nu ştim exact care este opinia oficială a CSM", a mai spus premierul, referindu-se la lipsa cvorumului la şedinţa de miercuri a CSM, când pe ordinea de zi se afla şi demisia Monei Pivniceru.

Premierul a precizat că nu este vorba doar de demisia Monei Pivniceru, ci "sunt foarte multe probleme pentru Justiţie".

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratură, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a precizat că după redactarea hotărârii în cazul demisiei Monei Pivniceru din funcţia de judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, documentul va fi trimis preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţie.

După emiterea decretului de eliberare din funcţie, Mona Pivniceru ar putea fi numită ministru al Justiţiei.

Propunerea de numire la Justiţie a Monei Pivniceru ar urma să fie trimisă preşedintelui, care va emite decretul de numire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici