Premierul belgian, Alexander de Croo, prezent la demararea proiectului Romvolt în Galaţi

Premierul belgian, Alexander de Croo, a participat la demararea proiectului Romvolt, la Galaţi, unde Avesta Battery and Energy Engineering vrea să construiască în Zona Liberă o fabrică de baterii electrice pentru industria auto.

880 afișări
Imaginea articolului Premierul belgian, Alexander de Croo, prezent la demararea proiectului Romvolt în Galaţi

Sursa foto: Facebook/Ştefan Radu Oprea

„Am participat astăzi (marţi - n.r.) la lansarea proiectului Romvolt. Compania belgiană ABEE deţine o tehnologie competitivă de producere a bateriilor Li-Ion. Este rodul unei cercetări îndelungate care cuprinde producerea de baterii, dar şi reciclarea lor. Intenţia belgienilor este de a construi în România, la Galaţi, o fabrică de producere a bateriilor cu o capacitate finală de 22 GW. Investiţia va cuprinde transferul tehnologic, facilitatea de producţie, un centru de cercetare dezvoltare şi parteneriate cu facultăţile tehnice din România. Demersurile companiei belgiene durează de peste un an de zile, au selectat mai multe locaţii în România, dar s-au oprit la Galaţi unde există potenţialul de aprovizionare şi export pe calea apei, care aduce certe avantaje competitive”, scrie pe Facebook ministrul Economiei, Stefan Radu Oprea.

El apreciază că implicarea şi sprijinul autorităţilor locale „au fost factorii determinanţi în luarea deciziei”.

„La conferinţa de presă care a marcat demararea proiectului Romvolt, a participat si Prim-ministrul belgian Alexander de Croo, care şi-a manifestat sprijinul pentru creşterea dinamicii relaţiilor bilaterale româno-belgiene. De asemenea, ambasadoarea Andreea Păstârnac, europarlamentarul Dan Nica şi primarul Galaţiului Ionuţ Pucheanu. Vom sprijinim investiţiile în România, în special în domeniile competitive care pot echilibra balanţa comercială”, încheie Oprea.

Fondată în 2019 de Noshin Omar, fost profesor la Universitatea Liberă din Bruxelles, şi concepută iniţial ca o companie de inginerie de consultanţă, în prezent portofoliul companiei ABEE include soluţii integrate pentru proiectarea şi producerea bateriilor electrice.

Compania desfăşoară deja operaţiuni în aceste domenii în Belgia şi Macedonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici