Premierul britanic Rishi Sunak, surprins fără centură în maşina în mişcare, îşi cere scuze

Premierul britanic Rishi Sunak şi-a cerut scuze joi după ce şi-a scos centura de siguranţă pentru a filma un clip de campanie într-o maşină în mişcare, potrivit Politico.

518 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Rishi Sunak, surprins fără centură în maşina în mişcare, îşi cere scuze

Sursa foto: Profimedia

Purtătorul de cuvânt al lui Sunak a declarat că liderul britanic a făcut o „scurtă eroare de judecată”, renunţând la centură în timp ce înregistra un clip pe reţelele de socializare în care vorbea despre planurile de finanţare locală ale guvernului.

În clipul, înregistrat pentru Instagram, Sunak apare fără să poarte dispozitivul de siguranţă, în timp ce vehiculul în care se află continuă să se deplaseze. Conform legislaţiei britanice, şoferii şi pasagerii pot fi sancţionaţi cu o amendă de până la 500 de lire sterline dacă nu poartă centura de siguranţă în timp ce un vehicul este în mişcare, cu unele excepţii limitate, inclusiv pentru lucrătorii serviciilor de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Downing Street a declarat că Sunak - care a fost amendat anterior de poliţie pentru încălcarea normelor privind coronavirusul - „acceptă pe deplin că a fost o greşeală şi îşi cere scuze”.

Purtătorul de cuvânt a spus: „Primul ministru crede că toată lumea ar trebui să poarte centura de siguranţă. A fost o eroare de judecată, a scos-o pentru o scurtă perioadă de timp pentru a filma un clip, pe care l-aţi văzut, dar acceptă că a fost o greşeală”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici