Premierul Dacian Cioloş: Turcia e un partener cheie pentru România şi UE. Ne dorim stabilitate acolo

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri, la şedinta de guvern, că Turcia este un partener cheie pentru România şi Uniunea Europeană, fiind importantă stabilitatea în zonă şi reîntoarcerea Turciei la ordinea constituţională, având în vedere tentativa de lovitură de stat.

302 afișări
Imaginea articolului Premierul Dacian Cioloş: Turcia e un partener cheie pentru România şi UE. Ne dorim stabilitate acolo

Premierul Dacian Cioloş: Turcia e un partener cheie pentru România şi UE; ne dorim stabilitate acolo (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"În privinţa Turciei, mesajul nostru este clar, Turcia este un partener cheie pentru România şi pentru UE şi ne dorim stabilitate acolo. Este important să reducă şocul acestei tentative de lovitură de stat, Turcia să se întoarcă la ordinea constituţională, la respectarea principiilor statului de drept şi a drepturilor omului. Sunt valori pe care le împărtăşim toţi în UE şi ne exprimăm convingerea că şi Turcia le împărtăşeşte în continuare, date fiind şi relaţiile pe care le are cu Uniunea Europeană", a declarat Dacian Cioloş la şedinţa de guvern.

Premierul a felicitat Ministerul de Externe pentru reacţia promptă în urma evenimentelor din Turcia.

"Doresc să mulţumesc Ministerului de Externe pentru modul exemplar în care s-a mobilizat pentru a repatria cetăţenii români care au rămas blocaţi în aeroportul din Turcia. E de menţionat din acest punct de vedere că Tarom a fost prima companie din afara Turciei care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Ataturk după evenimentele petrecute acolo, operând inclusiv cu o cursă umanitară suplimentară care a fost organizată de Ministerul de Externe în urma solicitărilor venite din partea cetăţenilor români blocaţi acolo", a mai spus Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici