Autoritatea Electorală Permanentă: 3.090 de alegători au solicitat până acum să fie înscrişi în Registrul electoral

Un număr de 3.090 de români s-au înscris în Registrul Electoral, din care 2.371 au menţionat opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 719 au optat pentru votul în secţiile de votare, a anunţat marţi Autoritatea Electorală Permanentă.

476 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Electorală Permanentă: 3.090 de alegători au solicitat până acum să fie înscrişi în Registrul electoral

Autoritatea Electorală Permanentă: doar 3.090 de alegători au solicitat să fie înscrişi în Registrul electoral (Imagine: Shutterstock)

Potrivit datelor făcute publice de AEP, cei mai mulţi cetăţeni români care vor să voteze prin corespondenţă sunt în Spania – 929. În Italia sunt 696 de români care vor să voteze prin corespondenţă, iar în Franţa 108.

Totodată, sunt zece ţări în care doar câte un cetăţean român a solicitat să voteze prin corespondenţă.

AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei.

De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici