Premierul Florin Cîţu anunţă ce se va întâmpla cu facturile: „Nu vom plafona preţurile la energie”

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul nu va plafona preţurile la energie şi că se ia în calcul compensarea unei părţi din factură.
  • Soluţia trebuie să vină rapid, a mai spus prim-ministrul care i-a atacat pe politicienii care în ultima perioadă vorbesc despre acest subiect.
4857 afișări
Imaginea articolului Premierul Florin Cîţu anunţă ce se va întâmpla cu facturile: „Nu vom plafona preţurile la energie”

Premierul Florin Cîţu anunţă ce se va întâmpla cu facturile: „Nu vom plafona preţurile la energie”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul nu va plafona preţurile de pe piaţa energiei. El a recunoscut că statul nu are soluţii pe termen scurt pentru a opri creşterea preţurilor şi că nu se ia în calcul plafonarea tarifelor.

Şeful Guvernului a vorbit despre soluţia pe termen mediu care poate fi independenţa energetică a României.

„Soluţia nu poate să vină doar de la premier, spun de la bun început că nu vom interveni pentru a plafona preţurile... Problema noastră este că trebuie să producem energie, nu producem cât avem nevoie... Eu sunt gata să-mi asum acest obiectiv, este clar că avem nevoie de independenţa energetică a României. Suntem dependenţi de preţurile din UE, în Spania preţurile s-au triplat.... Trebuie să creştem capacitatea de producţie, avem proiecte în derulare, este un obiectiv pe termen mediu, dar trebuie să rezolvam pe termen scurt”, a explicat, marţi, prim-ministrul Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte preţurile din iarna care se apropie, premierul a declarat că se analizează varianta compensării unei părţi din factură şi a avertizat companiile să nu crească în mod artificial preţurile.

„Este vorba despre soluţia pe care am propus-o, de a compensa o parte din factura pentru consumul din această iarnă, trebuie să găsim forma finală cât mai repede... Trebuie să le explicăm oamenilor ce s-a întâmplat... Dacă se încearcă transferul unor ineficienţe ale companiilor de stat în factura populaţiei, vom lua cele mai dure măsuri”, a avertizat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîţu a vorbit şi despre legea consumatorului vulnerabil şi i-a atacat pe politicienii care nu au făcut nimic pentru a-şi asuma proiectul. Printre cei nomonalizaţi este şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, care ocupă şi fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Avem legea consumatorului vulnerabil, este o lege de prin 2012, până la acest Guvern nici un guvern nu a avut curajul să îşi asume această lege, acum văd că sunt tot felul de curajoşi de la toate partidele... Nici un preşedinte de la Camera Deputaţilor sau de la Senat, nici un lider politic nu a zis că trebuie să avem o sesiune specială”, a precizat Florin Cîţu.

Declaraţiile au fost făcute marţi în timpul unei şedinte convocate de premierul Florin Cîţu pe tema facturilor la energie.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Energiei, despre facturile uriaşe: „Începe controlul ANRE la firmele care au mărit preţul”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici