Premierul Greciei este nemulţumit că nu a obţinut majoritatea parlamentară şi vrea noi alegeri

Grecia probabil va organiza alegeri parlamentare anticipate pe 25 iunie, în contextul în care premierul în funcţie, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că nu va încerca să formeze o coaliţie guvernamentală, după scrutinul de duminică, în urma căruia nu a obţinut majoritatea.

285 afișări
Imaginea articolului Premierul Greciei este nemulţumit că nu a obţinut majoritatea parlamentară şi vrea noi alegeri

Premierul Greciei este nemulţumit că nu a obţinut majoritatea parlamentară şi vrea noi alegeri

După numărarea a 99,7% din buletinele de vot, partidul Noua Democraţie, al premierului Kyriakos Mitsotakis, a obţinut 40,79% din voturi, respectiv 146 de locuri în Parlamentul de la Atena, cu cinci locuri sub limita majorităţii. Formaţiunea Syriza (stânga) a obţinut 20% din voturi (71 de locuri în Parlament), iar partidul Pasok (stânga) 11,4%.

Premierul Kyriakos Mitsotakis nu este mulţumit de rezultat, nu vrea să formeze o coaliţie, astfel că ar vrea noi alegeri parlamentare. "Nu pot vedea nicio modalitate de a forma un guvern în actualul Parlament. De aceea, voi returna cetăţenilor mandatul, pentru a ne îndrepta spre noi alegeri, cât mai rapid posibil, poate chiar pe 25 iunie", a susţinut Kyriakos Mitsotakis luni seară, citat de agenţia The Associated Press.

"Ţara are nevoie de un guvern puternic şi stabil, cu un mandat de patru ani; cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât mai bine", a subliniat Mitsotakis.

Analistul politic Wolfango Piccoli, de la Institutul Teneo, a declarat că alegătorii au tratat cu prioritate situaţia economică şi stabilitatea politică în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică. "Performanţa copleşitoare a partidului Noua Democraţie se datorează rezultatelor economice bune din ultimii patru ani. (...) Rezultatul scrutinului de ieri creează o fereastră de oportunitate pentru ca Grecia să întoarcă pagina şi să se îndepărteze de politicile populiste toxice apărute în timpul crizei financiare", a subliniat Wolfango Piccoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici