Premierul Italiei: Uniunea Europeană trebuie să ofere linii de credit de urgenţă statelor membre

  • Giuseppe Conte a cerut UE să pună în mişcare Mecansimul de Stabilitate Europeană
  • Acesta susţine că UE trebuie să ofere statelor membre linii de credit de urgenţă
1658 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei: Uniunea Europeană trebuie să ofere linii de credit de urgenţă statelor membre

Premierul Italiei: Uniunea Europeană trebuie să ofere linii de credit de urgenţă statelor membre

 

Premierul Italiei a cerut Uniunii Europene să utilizeze la maximum cele 500 de miliarde de euro din Fondul de Stabilitate Europeană pentru a ajuta ţările membre să facă faţă crizei generate de coronavirus.

El a mai declarat că doar mecanismele de politică monetară sunt insuficiente pentru a face faţă acestui şoc fără precedent.

După ce numărul de decese cauzate de coronavirus în Italia l-a depăşit pe cel din China, Giuseppe Conte a declarat pentru Financial Times că este timpul ca Mecanismul de Stabilitate Europeană să pună la dispoziţia statelor afectate de pandemie linii de credit de urgenţă.

„Politica monetară nu poate rezolva de una singură toate problemele, avem nevoie de măsuri şi în domeniul fiscal şi, după cum am mai spus, timpul este un factor foarte important”, a declarat premierul Italiei. 

„Statele afectate trebuie să beneficieze de linii de credit prin intermediul Mecanismului de Stabilitate Europeană, cu condiţia ca ţările să dea socoteală pentru fiecare ban cheltuit”, a mai spus Conte.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici