Premierul Marcel Ciolacu, despre neimpozitarea pensiilor de până în 3.000 de lei: Să fie sustenabil şi predictibil

Premierul Marcel Ciolacu spune că plafonul pensiilor neimpozabile trebuie să fie sustenabil şi predictibil: „o societate se comportă şi este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcţie de ceva subiectiv. Să vină de la INS, ca la salariul minim”.

Urmărește
704 afișări
Imaginea articolului Premierul Marcel Ciolacu, despre neimpozitarea pensiilor de până în 3.000 de lei: Să fie sustenabil şi predictibil

„Eu vreau ca statul român să fie sustenabil şi predictibil. Acest lucru, dacă doriţi să purtăm discuţia pe colţul mesei şi când e an electoral sau când cineva doreşte să iasă cu ceva favorabil oamenilor, vine şi spune, domnule mărim..Eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se comportă şi este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcţie de ceva subiectiv”, spune Marcel Ciolacu.

El arată că atunci când s-a stabilit un plafon de neimpozitare pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei „era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflaţie, scumpiri”.

„Nu am avut criză energetică. Deci, trebuie în funcţie de puterea de cumpărare, acest mecanism să funcţioneze singur, nu să vină un prim-ministru care să spună: m-am gândit eu să vă măresc. Nu. Vine de la INS, e statistic, ca la salariul minim. Să nu mai decidă Guvernul, împreună cu patronatele, sindicate. E un mecanism. Indiferent dacă faci o reformă fiscală, dacă nu închizi întreg lanţul în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi predictibilitatea, nu faci nimic”, încheie premierul Ciolacu.

Anterior, el a cerut Ministerului de Finante să prezinte impactul de mărire la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici