Premierul Nicolae Ciucă, cină de lucru cu preşedintele Consiliului European Charles Michel. Ce au discutat cei doi oficiali

Premierul Nicolae Ciucă a avut luni seara o discuţie cu preşedintele Consiliului European Charles Michel în cadrul unei cine de lucru.

288 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă, cină de lucru cu preşedintele Consiliului European Charles Michel. Ce au discutat cei doi oficiali

Sursa foto: MediafaxFoto

Cei doi oficiali au analizat situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean şi a acţiunilor hibride ale acestuia.

Preşedintele Consiliului European a adresat mulţumiri pentru demersurile României în susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova şi a declarat sprijin pentru eforturile Bucureştiului de aderare la Schengen şi disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluţii politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.

Premierul Nicolae Ciucă a arătat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită şi solidară. Nicolae Ciucă a subliniat şi nevoia continuării acţiunilor pentru stabilitatea economică şi pentru securitatea Republicii Moldova, apreciind inclusiv discuţiile pe marginea lansării unei noi misiuni civile a UE care să susţină creşterea capacităţii Chişinăului de a gestiona ameninţări hibride.

„Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât şi de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE. Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuţia pe care ţara noastră o are deja la asigurarea securităţii interne a UE”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici