Premierul Nicolae Ciucă: „Fiecare ministru va prezenta stadiul îndeplinirii obiectivelor de absorbţie şi va participa la toate întâlnirile cu oficialii europeni”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, la sediul Guvernului, o reuniune de lucru cu Autorităţile de Management şi miniştrii de resort. La discuţii au participat iniştrii Dan Vîlceanu, Cseke Attila şi Adrian Chesnoiu, precum şi secretari de stat şi directori generali/reprezentanţi ai AM-urilor.

136 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă: „Fiecare ministru va prezenta stadiul îndeplinirii obiectivelor de absorbţie şi va participa la toate întâlnirile cu oficialii europeni”

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, la sediul Guvernului, o reuniune de lucru cu Autorităţile de Management şi miniştrii de resort.

La discuţii au participat Dan Vîlceanu, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, secretari de stat şi directori generali/reprezentanţi ai AM-urilor.

Principalele teme abordate au fost legate de stadiul implementării Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, stadiul pregătirii perioadei de programare 2021-2027 şi Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Premierul a subliniat nevoia de a lua toate măsurile necesare pentru a absorbi cele peste 80 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziţie din cele trei resurse europene. Prioritare în acest sens vor fi punerea în stare de operativitate a Autorităţilor de Management şi activarea responsabililor de reforme din structurile guvernamentale şi a mecanismelor de lucru. În cadrul reuniunii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut un set de propuneri pentru sprijinirea beneficiarilor şi recuperarea ritmului de absorbţie din fondurile rămase din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, precum şi simplificarea procedurilor şi reducerea birocraţiei, alături de preluarea modelelor de succes din alte state europene. A fost subliniată, totodată, importanţa proiectelor cu fonduri europene pentru dezvoltarea economiei României şi nevoia ca beneficiarii să fie consultaţi, pentru a putea găsi cele mai potrivite proceduri de lucru. Un rol esenţial în optimizarea mecanismelor de absorbţie îl va avea personalul calificat, în acest sens, premierul solicitând demararea unor cursuri de pregătire a angajaţilor implicaţi în gestionarea banilor europeni”, a transmis Executivul.

„Nu voi accepta să nu absorbim aceşti bani. Vom analiza săptămânal evoluţia, în şedinţă de Guvern. Fiecare ministru va prezenta stadiul îndeplinirii obiectivelor de absorbţie şi va participa la toate întâlnirile cu oficialii europeni”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici