Premierul Nicolae Ciucă: Românii nu trebuie să primească facturi duble. O reducere a preţului nu se poate

  • Premierul Nicolae Ciucă afirmă că românii nu trebuie să plătească facturi duble la energie şi gaze, pentru că preţurile sunt stabilite prin OUG.
  • El spune că o reducere a preţurilor nu este posibilă: „Trebuie să fim oneşti şi să spunem oamenilor adevărul”.
9076 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă: Românii nu trebuie să primească facturi duble. O reducere a preţului nu se poate

„Oamenii nu trebuie să primească facturi duble, pentru că nu s-a schimbat nimic în conţinutul ordonanţei de urgenţă care stabileşte clar preţul care e plătit de consumatorul casnic, ca de altfel şi de consumatorii economici. Ca atare, acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă s-a întâmplat, e absolut o greşeală şi ea trebuie verificată”, spune Nicolae Ciucă.

El spune că la nivelul ANRE şi la nivelul ministerelor care decontează compensarea preţurilor la energie şi gaze s-au primit facturile pentru perioada noiembrie-martie, dar că trebuie să vină şi facturile pe aprilie, pe noua formulă de calcul.

„Facem analiza şi venim cu o decizie şi în ceea ce priveşte posibilitatea de ajustare a compensării la preţul la energie. (...) În funcţie de impact putem să aducem modificări inclusiv la ordonanţă. Românii nu vor fi afectaţi de măsurile pe care le vom lua în acest sens. O reducere a preţului, mai mult decât e acum, nu e posibilă, pentru că trebuie să fim oneşti şi să spunem oamenilor adevărul - bugetul e cel pe care l-am făcut public şi aceştia sunt banii din care putem să facem compensarea preţului la energie şi gaze”, adaugă premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici