Premierul Orban, la MAE: A avut loc o politizare excesivă. E necesară depolitizarea urgentă

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că a constatat în ultima perioadă o ”politizare excesivă” a Ministerului Afacerilor Externe, afirmând că este necesară o depolitizare urgentă a acestui ministetr. De asemenea, el a cerut reorganizarea MAE pe criterii de profesioalism şi eficienţă.

669 afișări
Imaginea articolului Premierul Orban, la MAE: A avut loc o politizare excesivă. E necesară depolitizarea urgentă

Premierul Orban, la MAE: A avut loc o politizare excesivă. E necesară depolitizarea urgentă

”Aveţi în faţa dvs. o sarcină complexă. Este necesară reorganizarea Ministerului Afacerilor Externe pe principii de profesionalism, competenţă, integritate, seriozitate, consecvenţă, profesionalism şi mai ales de eficienţă. Voi acorda tot sprijinul meu pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că obiectivul guvernului este consolidarea capacităţii noastre de a promova valorile statului de drept, ale democraţiei, precum şi furnizarea de securitate.

”În ceea ce priveşte Afacerile Europene, am decis ca acest departament să se afle practic sub dublă coordonare, a ministrului de Externe, şi când e cazul în coordonarea şi subordinea premierului, când este cazul. Am avut în vedere faptul că e nevoie de un proces rapid de decizie internă. Am decis ca departamentul pentru Românii de Pretutindeni să funcţioneze în subordinea guvernului şi sub coordonarea prim-ministrului. Subordonarea premierului a fost determinată de faptul că problemele românilor care sunt în diaspora, sunt necesare acţiuni şi o coordonare la nivelul premierului”, a mai spus premierul.

De asemenea, el a vorbit şi de ”politizarea excesivă” a MAE.

”În ultima perioadă am constatat că a avut loc o politizare excesivă şi e necesară depolitizarea urgentă a acestei instituţii şi a oricărei instituţii a statului român şi a guvernului şi menţinerea fiecărei instituţii în cadrul legal”, a adăugat Ludovic Orban, care a participat, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici