Premierul Sorin Grindeanu: Am primit documentul de la preşedinţie privind iniţierea referendumului, dar mi se pare ciudat că nu se foloseşte termenul de graţiere

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, că a primit scrisoarea din partea Administraţiei Prezidenţiale privind iniţierea referendumului, dar că este ciudat faptul că nu se mai foloseşte termenul de graţiere.

4018 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu: Am primit documentul de la preşedinţie privind iniţierea referendumului, dar mi se pare ciudat că nu se foloseşte termenul de graţiere

Premierul Sorin Grindeanu: Am primit documentul de la preşedinţie privind iniţierea referendumului, dar mi se pare ciudat că nu se foloseşte termenul de graţiere

"Am primit un document din partea Administraţiei Prezidenţiale, dar ce mi se pare ciudat, faţă de ce am văzut aseară, este că nu se foloseşte termenul de graţiere. Probabil şi-a dat seama domnul preşedinte că nu e legal să folosească acest termen într-un referendum", a declarat marţi premierul Sorin Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat marţi procedura privind organizarea unui referendum naţional privind ''continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice".

''În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată'', se arată în scrisoarea adresată de şeful statului preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Scrisoarea a fost trimisă la câteva ore distanţă după anunţul făcut de şeful statului că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea.

''Această temă (a graţierii, n.r.) în mod nefericit a devenit o temă naţională, este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu'', a spus Iohannis, luni seara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici