Premierul spaniol îndeamnă la ţinute casual pentru a rămâne la modă şi a economisi energie

Premierul spaniol Pedro Sanchez le-a cerut vineri miniştrilor săi, funcţionarilor publici şi angajaţilor din sectorul privat să nu mai poarte cravate pentru a se răcori, în timp ce valuri de caniculă afectează unele părţi ale Europei, alimentând cererea de aer condiţionat, consumator de energie.

785 afișări
Imaginea articolului Premierul spaniol îndeamnă la ţinute casual pentru a rămâne la modă şi a economisi energie

Pedro Sánchez Pérez-Castejón, Facebook

"Aş vrea să reţineţi cu toţii că nu port cravată", a declarat Sanchez într-o conferinţă de presă, conform Reuters. "Acest lucru înseamnă că putem economisi cu toţii din punct de vedere energetic".

Temperaturile ridicate din timpul verii pun sub presiune sistemele de energie electrică din Europa şi provoacă îngrijorare cu privire la perspectivele unei campanii pentru economisirea energiei în cazul în care războiul din Ucraina va determina noi reduceri ale livrărilor din Rusia.

Abordând o notă mai serioasă, Sanchez a declarat că guvernul său va introduce săptămâna viitoare măsuri de urgenţă pentru a îmbunătăţi eficienţa şi economisirea energiei.

Deocamdată, a spus el: "Le-am cerut miniştrilor, tuturor funcţionarilor publici şi aş dori să rog şi sectorul privat, dacă nu au făcut-o deja, să nu poarte cravată atunci când nu este necesar, pentru că astfel vom putea economisi energia atât de importantă în ţara noastră".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici