Premierul Tudose anunţă lansarea unui program de susţinere a culturii în anul Centenarului

Mihai Tudose a declarat, joi, la Antena 3, că Guvernul pregăteşte un program de susţinere a culturii, program care va fi demarat în anul 2018, dar se va întinde pe o durată mai mare şi care va presupune stimularea lecturii, finanţare suplimentară pentru cinematografie şi investiţii de infrastructură

369 afișări
Imaginea articolului Premierul Tudose anunţă lansarea unui program de susţinere a culturii în anul Centenarului

Premierul Tudose anunţă lansarea unui program de susţinere a culturii în anul Centenarului

”Vorbim de Centenar, dar ce sărbătorim dacă jumătate dintre români nu ştiu ce sărbătorim, ce s-a întâmplat atunci? (...) Nu putem bifa acest eveniment printr-o petrecere cu mititei şi sarmale cu mămăligă. Haideţi să lăsăm ceva după noi legându-ne de acest eveniment”, a spus Mihai Tudose referindu-se la nevoia de stimulare a vieţii culturale printr-un program care să înceapă în 2018 şi să se deruleze pe o perioadă mai mare.

Tudose a vorbit despre susţinerea din partea statului a lecturii şi achiziţiei de cărţi. ”Vorbim la copii despre lapte şi corn, în regulă. Ceva similar «Lapte, corn, carte»”, a spus Tudose menţionând că trebuie stimulată lectura la elevi, îndeosebi a clasicilor literaturii române.

De asemenea, programul va viza susţinerea financiară a teatrelor şi cinematografiei. ”Statul ar trebui să subvenţioneze teatrul, să dea o şansă acestor actori fiindcă vorbim de marii noştri actori care au jucat în sute de filme. Filmele acelea erau finanţate de cineva. Un program coerent în acest sens, vorbind cu Ministerul Culturii care va fi parte a acestui program iniţiat şi fundamentat cu sprijinul mass-media, cred că va fi un reper pentru România la nivel de Centenar”, a spus premierul.

De asemenea, vor fi făcute şi investiţii în infrastructura cultural, Tudose menţionând renovarea Sălii Palatului. ”Ministerul Culturii o preia şi există un program ca Sala Palatului să arate cumva altfel, aşa cum merită România şi Bucureştiul”, a mai spus Tudose.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici