Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării participă, miercuri, la Ziua Drapelului. Steagul va fi arborat în bernă

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, vor participa, miercuri dimineaţă, la ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului, unde steagul va fi ridicat pe catarg şi apoi arborat în bernă, iar cei prezenţi vor ţine un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

663 afișări
Imaginea articolului Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării participă, miercuri, la Ziua Drapelului. Steagul va fi arborat în bernă

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării participă, miercuri, la Ziua Drapelului. Steagul va fi arborat în bernă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

MApN informează că Mircea Duşă va participa, miercuri, de la ora 09.00, la ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului Naţional, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional. Guvernul României a anunţat prezenţa premierului Ponta.

"Drapelul va fi adus în piaţă, va fi binecuvântat de către un preot militar şi va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României. După ce se va citi Hotărârea de Guvern prin care ziua de 26 iunie a fost declarată zi de doliu naţional pe teritoriul României, drapelul va fi arborat în bernă şi se va ţine un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier produs în Muntenegru", se arată în comunicatul MApN remis MEDIAFAX.

Guvernul a decis ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru.

Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional a fost aprobată marţi, în şedinţă specială a Guvernului.

Conform actului normativ, drapelul va fi arborat în bernă la instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi la sediile partidelor, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi cultură, misiunilor diplomatice, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, pe pavilionul navelor.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul Româneii la domiciliu sau la reşedinţă.

Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Premierul a arătat că regula arborării drapelului naţional în bernă va trebui aplicată chiar dacă miercuri, 26 iunie, era şi Ziua Drapelului, arătând că nu crede că este chiar un moment de sărbătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici