Presa rusă: De ce a dispărut, de fapt, Vladimir Putin în plina criză pandemică şi cine este omul aflat în control

  • Kremlinul a anunţat săptămâna aceasta că Vladimir Putin îşi va continua activitatea de acasă
  • Anunţul a venit la doar o zi după ce un doctor cu care Putin s-a întâlnit a fost depistat cu COVID-19
  • Unii adepţi ai teoriei conspiraţiei au spus că Putin ar putea avea si el COVID-19. Kremlinul a transmis, însă, că preşedintele este în siguranţă la reşedinţa sa, dar şi că este testat periodic
10211 afișări
Imaginea articolului Presa rusă: De ce a dispărut, de fapt, Vladimir Putin în plina criză pandemică şi cine este omul aflat în control

Presa rusă: De ce a dispărut, de fapt, Vladimir Putin în plina criză pandemică şi cine este omul aflat în control

De o săptămână, Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a ales să îşi îndeplinească activităţile de la una dintre reşedintele prezidentiale. Luni, el a susţinut o videoconferinţă cu majoritatea liderilor locali, pe teama situaţiei provocate de pandemia de coronavirus. În ultima săptămână şi jumătate, acesta a fost "scump la vedere", iar un motiv ar putea fi acela că alţi lideri locali "trebuie să devină ţapi ispăşitori pentru această criză", scrie Moscow Times.
 
Ilya Klishin, jurnalist al Moscow Times, propune această temă într-un editorial publicat astăzi sub numele "Rusia se bate cu criza coronavirusului, de ce este Putin atât de absent?".
 
Klishin aminteşte că în ultimii 20 de ani, Vladimir Putin a făcut o singură dată un pas atât de vizibil în spate. S-a întâmplat în timpul războiului din Georgia, din 2008.
 
"Preşedintele Rusiei, care până recent a ghidat multe dintre evenimentele petrecute în lume după bunul plac şi care era gata să modifice Constituţia tot după bunul plac pur şi simplu a dispărut", scrie Ilya Klishin în Moscow Times.
 
Jurnalistul rus aminteşte că Putin s-a adresat o singură dată naţiunii de la debutul pandemiei de coronavirus, într-un discurs care a întârziat cu două ore. Acesta mai scrie că primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a fost cel desemnat să gestioneze situaţia, el fiind cel care a apărut public pentru a vorbi despre starea de carantină. Pe lângă Sobyanin, şi fostul preşedinte şi prim ministru Medvedev a apărut public şi le-a vorbit oamenilor despre aspectul uman al crizei mai degrabă decât despre cel economic, mai scrie sursa citată.
 
Ipoteza lui Klishin, care spune că teoriile conspiraţioniste privind înlăturarea lui Putin ori îmbolnăvirea lui sunt hilare, este aceea că preşedintele rus avea nevoie de un ţap ispăşitor, iar Sobyanin ar putea deveni unul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici