Preşedinte PDL Caraş-Severin: Blaga a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim şi nedemocratic

Preşedintele PDL Caraş-Severin, Nicuşor Vasilescu, afirmă că Vasile Blaga "a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim şi nedemocratic" şi că faptul că acestuia "nu-i pasă" arată că "nu-l interesează partidul - dacă se rupe sau nu".

190 afișări
Imaginea articolului Preşedinte PDL Caraş-Severin: Blaga a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim şi nedemocratic

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL Caraş-Severin, Nicuşor Vasilescu, a criticat, într-un comunicat de presă transmis luni, modul de desfăşurare a Convenţiei Naţionale a PDL.

"Vasile Blaga a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim şi nedemocratic. (…) Membrii Comisiei de numărare au fugit cu listele de delegaţi şi listele de votanţi efectivi, dar şi cu procesele-verbale de numărare şi cu buletinele de vot. Acestea au rămas exclusiv, peste noapte, în posesia echipei lui Vasile Blaga. Mai mult, când s-a încercat contactarea lor de echipa Elenei Udrea, aceştia nu au răspuns la telefon. Această situaţie riscă să-i îndepărteze pe mulţi dintre cei care se simt nedreptăţiţi de partid. Faptul că lui Vasile Blaga nu-i pasă arată că nu-l interesează partidul - dacă se rupe sau nu. Ceea ce este foarte grav. PDL îşi pierde şi bruma de credibilitate pe care o mai avea în ochii oamenilor", se arată în comunicat.

Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Bălan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, după soluţionarea contestaţiilor, că votul de la Convenţia de sâmbătă a fost corect, iar subiectul este încheiat.

Ioan Bălan a precizat că votul a fost perfect corect. "Procedura de votare şi de numărare a voturilor a fost perfect corectă", a arătat Ion Bălan la o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, contestaţiile depuse au fost analizate de Comisie şi considerate ca fiind neîntemeiate. Bălan a spus că rezultatul final al Convenţiei Extraordinare a PDL a fost că Vasile Blaga a obţinut 2.344 de voturi, Elena Udrea 2.014 voturi şi Monica Macovei 209 şi că diferenţa dintre primul clasat şi al doilea este de 330 de voturi.

"Subiectul este închis (...). Constestaţiile depuse au fost analizate, considerându-se a fi neîntemeiate", a mai spus Bălan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici