Preşedinte PNL Argeş: Antonescu rămâne preşedintele meu şi merită susţinut în continuare

Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, spune că îl consideră în continuare pe Crin Antonescu preşedintele său, că acesta are toate calităţile pe care trebuie să le aibă un candidat pentru Preşedinţia României şi a PNL şi spune că Antonescu "a realizat cel mai mult pentru PNL, dintotdeauna".

401 afișări
Imaginea articolului Preşedinte PNL Argeş: Antonescu rămâne preşedintele meu şi merită susţinut în continuare

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Senatorul Ion Popa, care conduce organizaţia judeţeană Argeş a PNL, spune că gestul lui Crin Antonescu de a renunţa la calitatea sa de candidat la Preşedinţie este unul "de om politic adevărat", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Decizia pe care a luat-o Crin Antonescu arată că domnia sa este un om politic adevărat, cu anvergură, un om de onoare, un bărbat de stat, aşa cum ne place nouă să spunem. De ce spun lucrul ăsta? Pentru că nu este prima decizie onorabilă pe care o ia Crin Antonescu şi vreau să vă aduc aminte că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, nu s-a pitit prin birouri, aşa cum s-a pitit Mircea Geoană când s-a hotărât să fie schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului", a declarat pentru MEDIAFAX Ion Popa.

Liderul PNL Argeş l-a caracterizat pe preşedintele demisionar al PNL drept "un om politic adevărat, cu coloană vertebrală, cu ţinută morală".

"E preşedintele meu în continuare, omul care a realizat cel mai mult pentru PNL dintotdeauna, omul care a muncit foarte mult în slujba PNL şi care a demonstrat până la urmă că e şi un om de mare onoare", mai spus Ion Popa.

Acesta este de părere că Antonescu este "comparabil cu înaintaşii" PNL, "fără teama de greşi".

Întrebat ce om politic ar trebui susţinut pentru a fi candidat al dreptei la Preşedinţia României, şeful PNL Argeş a spus că l-ar susţine tot pe Crin Antonescu.

"În momentul acesta cel pe care trebuie să-l susţinem este Crin Antonecu şi la partid, şi la Preşedinţie, dar având în vedere decizia pe care a luat-o el trebuie să facem o analiză şi să vedem cine se califică pentru cele două poziţii", a spus Ion Popa.

La rândul său, preşedintele PDL Argeş, deputatul Cătălin Teodorescu, spune că nu vrea să facă "speculaţii” privind motivele deciziei lui Crin Antonescu.

"Cred că această decizie a domnului Antonescu este una care îi aparţine dumnealui, dar într-o oarecare măsură şi Partidului Naţional Liberal. N-aş putea să fac speculaţii de niciun fel de ce a luat această decizie. Probabil că a considerat că e mai bine aşa. Plecând de la afirmaţiile dumnealui că e un pas înainte pentru unificarea dreptei, mă gândesc că acesta este motivul pentru care a făcut-o, deşi eu personal nu cred că dumnealui ar fi fost o problemă pentru unificarea dreptei dacă ar fi candidat la prezidenţiale în continuare", a spus Cătălin Teodorescu.

Întrebat dacă există pe scena politică pe dreapta un politican care are calităţile care să-l califice pentru a fi candidat la preşedinţie, Teodorescu a răspuns: "Cconsider că se califică şi Cătălin Predoiu şi Klaus Iohannis şi lista ar putea continua”.

Teodorescu a adăugat că nu crede că un candidat care nu ar avea ”mare notorietate” şi şi-ar anunţa candidatura la Preşedinţie ar avea şanse să fie ales şef al statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici