Preşedintele Acţiunii 2012: Cerem comisie prezidenţială pentru stabilirea beneficiilor viitoarei Uniri

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să "pornească discuţii legate de viitorul comun" al României cu R. Moldova şi să înfiinţeze o comisie prezidenţială "pentru stabilirea beneficiilor viitoarei uniri", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, preşedintele Acţiunii 2012, George Simion

798 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Acţiunii 2012: Cerem comisie prezidenţială pentru stabilirea beneficiilor viitoarei Uniri

Preşedintele Acţiunii 2012: Cerem comisie prezidenţială pentru stabilirea beneficiilor viitoarei Uniri

Întrebat ce solicitări vor avea participanţii la marşul unionist pentru preşedintele României, Simion a spus, pentru MEDIAFAX: "Pe lângă susţinerea declarată şi în campania electorală, acum vrem ca domnul preşedinte să pornească discuţiile legate de viitorul comun al celor două state româneşti şi de viitoarea reunificare şi dorim înfiinţarea unei comisii prezidenţiale pentru stabilirea beneficiilor viitoarei uniri şi cum va decurge procesul reunificării. Vrem să înfiinţeze cât mai grabnic această comisie prezidenţială".

Întrebat despre ultimul mesaj al preşedintelui către tinerii unionişti, postat pe Facebook, liderul Acţiunii 2012 a comentat: "Am văzut că şi fostul preşedinte, şi actualul preşedinte susţin, dar e timpul să susţină şi prin fapte. Dacă vrea fapte, are la îndemână acest instrument denumit comisie prezidenţială".

La rândul său, Anatol Ursu, liderul organizaţiei unioniste "Tinerii Moldovei" a declarat, pentru MEDIAFAX, că îi va cere preşedintelui, ca şi "tuturor celorlalţi oameni politici sau care se află în funcţii-cheie, în funcţii în care pot face diferenţa", acelaşi lucru pe care unioniştii l-au mai cerut: "să faciliteze cât mai mult posibil, să asigure toate canalele posibile ca această unire să aibă loc cât mai curând".

Aproximativ 500 de bucureşteni i-au aşteptat duminică în Piaţa Universităţii pe cei 1.000 de tineri care au venit din Republica Moldova pentru a participa la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România, la sosirea în faţa Teatrului Naţional fiind primiţi cu pâine, sare şi flori.

Manifestanţii au plecat, în jurul orei 15.30, în marş din Piaţa Universităţii la Palatul Parlamentului şi apoi la Cotroceni, unde vor fi primiţi de reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale.

"Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chişinău la Bucureşti. Din păcate, nu voi fi în ţară şi nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiţi convinşi că mi-ar fi făcut o reală plăcere", a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis se afla duminică, la Sibiu, de unde a plecat spre Madrid, pentru o vizită oficială în Spania.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici