Preşedintele Băsescu l-a decorat cu "Steaua României" pe generalul Ioan Sorin, fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de decorare a generalului cu patru stele Ioan Sorin, fostul şef al Statului Major al Forţelor Terestre, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor, cu însemn pentru militari.

514 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu l-a decorat cu "Steaua României" pe generalul Ioan Sorin, fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre

Ioan Sorin (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Decorarea a fost făcută, la iniţiativa şefului statului, "în semn de înaltă apreciere pentru serviciile deosebite pe care le-a adus instituţiei militare şi pentru rezultatele remarcabile obţinute pe durata îndeplinirii mandatului de şef al Statului Major al Forţelor Terestre", precizează un comunicat transmis MEDIAFAX de Preşedinţie.

Preşedintele Traian Băsescu l-a trecut în rezervă, vineri, pe şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Ioan Sorin, iar conform regulamentelor militare, până la numirea unui nou şef, atribuţiile acestuia sunt preluate de către locţiitorul său, general maior Mircea Savu.

Generalul Sorin Ioan are vârsta de 59 de ani şi este şeful SMFT din iulie 2012, funcţie pe care a mai deţinut-o în perioada 2004-2006. În 2006 a fost adjunct al şefului Statului Major General, iar între 2007 şi 2010 a fost reprezentant militar al României la NATO şi UE.

Începând din anul 2003, el a coordonat mai multe misiuni româneşti în străinătate, atât în Afganistan şi Irak, cât şi în Balcanii de Vest. De asemenea, a fost profesor la Universitatea Naţională de Apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici