Preşedintele Băsescu l-a numit pe Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la CC

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de numire a lui Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în locul şi pe durata mandatului lui Petre Ninosu, ca urmare a decesului acestuia, informează Administraţia prezidenţială.

93 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu l-a numit pe Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la CC

Preşedintele Băsescu l-a numit pe Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la CC (Imagine: Mediafax Foto)

În 2001, Petre Ninosu a fost numit de către preşedintele României judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani. Ninosu a decedat în data de 26 iulie 2008.

 

Judecătorul desemnat de şeful statului în locul lui Petre Ninosu va încheia mandatul acestuia, care expira în iunie 2010.

Profesorul Petre Lăzăroiu a fost ales reprezentant al societăţii civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), însă acesta şi-a dat demisia în 27 martie, după a doua sedinţă a Consiliului la care a luat parte.

Avocatul Petre Lăzăroiu, profesor la Universitatea "Dimitrie Cantemir", fusese validat recent de Senat ca reprezentant al societăţii civile în cadrul CSM, el preluând postul profesorului Avram Filipaş, decedat în octombrie 2006.

Lăzăroiu a susţinut, în şedinţa CSM din 27 martie, că nu a ştiut că nu va avea calitatea de membru permanent în cadrul Consiliului, iar indemnizaţia primită este prea mică în raport cu veniturile pe care le avea ca avocat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici