Preşedintele Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Conducerea Senatului a hotărât, luni, că decizia privind invitarea preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului revine exclusiv preşedintelui acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe şeful statului.

549 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Traian Băsescu (Imagine: Alexandru Raita/ Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD)

”Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent în legătură cu invitarea preşedintelui Traian Băsescu la această sesiune solemnă. La discuţiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a răspuns domnul preşedinte Tăriceanu, argumentând motivele pentru care domnia sa nu a făcut această invitaţie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot şi s-a aprobat cu şase voturi «pentru» şi două voturi «împotrivă» ca în această problemă decizia să aparţină exclusiv preşedintelui Senatului, care, de altfel, a şi semnat toate invitaţiile care au fost înaintate până acum pentru participanţii la această sesiune solemnă”, a spus el.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Ulterior, Dumitru Oprea a anunţat că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitării preşedintelui Băsescu la aniversarea Senatului.

Încercarea de convocare miercuri a unei şedinţe a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitării preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor BP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici