Preşedintele Băsescu participă vineri, la Bruxelles, la Summitul european pentru incluziunea romilor

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, că vineri va participa, la Bruxelles, la cea de-a treia ediţie a Summit-ului european pentru incluziunea romilor, care îşi propune să sublinieze dimensiunea locală a procesului de integrare a minorităţii şi implicarea CE în soluţionarea acestei probleme.

133 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu participă vineri, la Bruxelles, la Summitul european pentru incluziunea romilor

Preşedintele Băsescu participă vineri, la Bruxelles, la Summitul european pentru incluziunea romilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a arătat că Summit-ul european pentru incluziunea romilor, care va avea loc, vineri, la Bruxelles, este la cea de-a treia ediţie, prima ediţie având loc la Bruxelles, în 2008, cea de-a doua la Cordoba, în 2010.

"Principalul obiectiv al Summit-ului este să sublinieze dimensiunea locală a procesului de integrare a minorităţii roma şi, de asemenea, Summit-ul ne dă ocazia de a sublinia implicarea Comisiei Europene, în ultimii ani, în soluţionarea problemei acestei minorităţi şi evoluţiile viitoare, din punctul de vedere al Comisiei", a spus preşedintele României.

Traian Băsescu a mai arătat că în cadrul evenimentului vor fi abordate câteva teme, prima fiind legată de politici de incluziune pentru romi, la nivel local, a doua tematică, legată de modalităţile prin care finanţarea Uniunii Europene, prin Comisia Europeană, poate ajunge la administraţiile locale şi la cele regionale, iar cea de-a treia priveşte în primul rând ţările candidate, în special cele din Balcanii de Vest, şi se referă la integrarea romilor în statele candidate.

Potrivit şefului statului, la acest Summit pe tema romilor vor participa şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, reprezentanţi ai romilor din Parlament şi din societatea civilă, precum şi senatorul Damian Drăghici, consilier al premierului Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici