Preşedintele Bosniei şi Herţegovinei, primit la Palatul Cotroceni

Preşedintele Bosniei şi Herţegovinei, Nebojša Radmanović, care se află în vizită de stat la Bucureşti, a fost întâmpinat, miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu.

179 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bosniei şi Herţegovinei, primit la Palatul Cotroceni

Preşedintele Bosniei şi Herţegovinei, Nebojša Radmanović (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nebojša Radmanović a fost întâmpinat într-o ceremonie cu onorul Regimentului de Gardă şi Protocol pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde au fost intonate şi imnurile de stat ale celor două ţări.

La primirea delegaţiei din Bosnia şi Herţegovina au fost prezenţi consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Bogdan Drăgoi şi Iulian Chifu, precum şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête şi convorbiri oficiale cu participarea membrilor delegaţiilor, urmând să susţină şi o conferinţă de presă în jurul orei 12:30.

Vizita lui Radmanović la invitaţia lui Băsescu este prima a unui preşedinte de la Sarajevo în România. Preşedintele Băsescu a fost în vizită oficială la Sarajevo în 2008.

Cu ocazia acestei vizite, va fi semnat şi un acord de cooperare economică între cele două ţări pregătit de ministerele de resort.

Nebojša Radmanović va mai avea miercuri întâlniri şi cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Schimburile comerciale dintre România şi Bosnia şi Herţegovina s-au ridicat în 2011 la 142,7 milioane de dolari, dintre care 114,8 milioane exporturi româneşti constând în principal în maşini şi mijloace de transport.

Bosnia şi Herţegovina a încheiat în iunie 2008 Acordul de Stabilizare şi Asociere cu Uniunea Europeană, însă nu a primit statutul de ţară candidată la aderarea în UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici