Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii: Nu am vizitat nicio clădire mai impresionantă decât Palatul Parlamentului din România

Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii, John Bercow, a declarat miercuri că Palatul Parlamentului este o clădire deosebit de frumoasă, că încă nu a vizitat nicio clădire mai impresionantă şi că doreşte să se întoarcă în România pentru a vizita locul unde a trăit bunicul său, la Galaţi.

957 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii: Nu am vizitat nicio clădire mai impresionantă decât Palatul Parlamentului din România

Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii: Nu am vizitat nicio clădire mai impresionantă decât Palatul Parlamentului din România (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Am vizitat clădiri ale Parlamentelor din mai multe ţări europene şi din multe alte ţări din lume şi încă nu am vizitat nicio clădire mai impresionantă decât Parlamentul român. Cred că este un mare omagiu adus viziunii liderilor voştri, calităţilor arhitecturii, imaginaţiei celor care au creat interioarele şi care s-au ocupat de aceste elemente din clădire. Această clădire este absolut impresionantă şi am încredere că sunteţi la fel de mândri de membrii acestei instituţii pe cât sunt eu de impresionat", a spus John Bercow, într-o conferinţă de presă susţinută la Camera Deputaţilor, întrebat despre Palatul Parlamentului.

El a arătat că joi va face o vizită la Craiova şi doreşte ca în viitor să revină în România pentru a vizita locurile unde a trăit bunicul său.

"Cu siguranţă vreau să mai vin în România şi mi-ar plăcea să găsesc locul unde a trăit bunicul meu (la Galaţi - n.r.) primii ani ai vieţii. Vreau să mă întorc şi să vizitez şi în particular aspecte pe care le-am neglijat şi care sunt deosebit de importante", a adăugat preşedintele Camerei Comunelor.

Potrivit CV-ului preşedintelui Camerei Comunelor, bunicul acestuia pe linie paternă, Jack Bercowitch, a trăit la Galaţi până la vârsta adolescenţei când a emigrat în Marea Britanie. Ulterior, s-a căsătorit tot cu o emigrantă din România pe care a cunoscut-o în Regatul Unit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici