Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cere sesiune extraordinară în 2-4 august, pentru ca Guvernul să adopte OUG de preluare a Elcen de către Primăria Capitalei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august, cererea sa urmând a fi discutată de Biroul permanent al Camerei de miercuri, 2 august.

326 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cere sesiune extraordinară în 2-4 august, pentru ca Guvernul să adopte OUG de preluare a Elcen de către Primăria Capitalei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cere sesiune extraordinară în 2-4 august, pentru ca Guvernul să adopte OUG de preluare a Elcen de către Primăria Capitalei

Coaliţia de guvernare va discuta, luni, pe marginea convocării unei sesiuni extraordinare în aceeaşi zi cu şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, astfel încât Executivul să poată adopta, în această perioadă de vacanţă parlamentară, OUG de preluare a Elcen de către Primăria Capitalei.

Convocarea unei sesiuni extraordinare a fost solicitată lunea trecută chiar de către premierul Mihai Tudose, care a ridicat această chestiune în şedinţa BPN a PSD, el arătând că Guvernul nu este abilitat să adopte OUG pe perioada vacanţei parlamentare.

”Este posibil să avem o sesiune extraordinară, pe baza unei sesiuni extraordinare să avem şi noi o şedinţă de Guvern suprapusă pentru a rezolva situaţia Elcen. Trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a afirmat că a cerut să fie organizată o sesiune parlamentară extraordinară, fiind nevoie de o rezolvare cât mai rapidă a problemei.

”Am cerut-o, pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni. Şi atunci cu cât mai repede, cu atât mai bine, să treacă Elcen la Primărie şi noi să fim de acord prin acest proiect de lege”, a mai spus Tudose.

Tudose a arătat că nu este exclus ca pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare să se afle şi alte subiecte.

La rândul său, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a precizat că în şedinţa BPN al PSD s-a discutat despre posibila necesitate a organizării unei sesiune extraordiare a Parlamentului, cel mai probabil în săptămâna următoare.

„Aceasta va fi o decizie care va fi luată în şedinţa coaliţiei de luni. Facem sesiune extraordinară pentru că (...) riscăm să nu mai putem face (fuziunea Radet-Elcen, n.r.) în termenul necesar pentru ca la toamnă să poată să-şi asigure şi financiar resursele necesare pentru a furniza căldura bucureştenilor”, a spus Neacşu.

El a admis că intenţia coaliţiei de guvernare este aceea ca Parlamentul să se afle în activitate în timp ce Guvernul adoptă OUG privind Elcen, iar sesiunea extraordinară va avea pe ordinea de zi rapoarte aflate deja pe agenda Birourilor permanente reunite.

„Vom analiza în şedinţa de coaliţie, din subiectele care sunt în mod uzual pe agenda BPR, adică documente depuse, rapoarte şi tot soiul de alte lucruri care sunt depuse la BPR, tematici, una, două, mai multe, nu conosc acum, care sunt totuşi importante pentru a putea să facă obiectul unei sesiuni extraordinare”, a spus Neacşu.

El a spus că este suficientă o singură şedinţă de Guvern pentru OUG şi că în aceeaşi zi va avea loc şi sesiunea extraordinară şi a admis, totodată, că este improbabil ca în timpul sesiunii extraordinare să existe şi cvorum pentru şedinţa de plen.

„Va fi, posibil, şi plen, dacă reuşim să avem un astfel de cvorum, ceea ce ce eu, iarăşi cu titlul personal, socotesc improbabil”, a mai spus Neacşu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii vor participa la sesiunea extraordinară privind transferul Elcen la Primăria Capitalei şi vor cere suplimentarea ordinii de zi pentru numirea unui nou Consiliu de administraţie la SSR, afirmând că demersul PSD "foarte ciudat".

PNL a solicitat, de asemenea, conducerii Parlamentului să convoace o sesiune extraordinară pentru audierea ministrului de Finanţe, cerând ca pe ordinea de zi să mai fie înscrise raportul Avocatul Poporului privind OG 4/2017 şi numirea unui nou CA la SRR, a declarat, vineri, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici