Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, aflat în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcţie de către prefect

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, aflat în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcţie, printr-un ordin al prefectului judeţului Iaşi, emis marţi dimineaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

665 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, aflat în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcţie de către prefect

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei (Imagine: Marius Dumbraveanu-Mediafax Foto)

Prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a emis marţi ordinul privind constatarea suspendării din funcţie a şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, pe durata cât acesta este arestat la domiciliu.

"Grupul de lucru constituit la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, analizând documentele comunicate de către instanţă (Curtea de Apel Iaşi) precum şi prevederile legale aplicabile, a constatat că, în condiţiile în care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se referă doar la situaţia arestului preventiv, în comunicarea adresată instituţiei prefectului instanţa de judecată a înţeles să indice în mod expres luarea măsurii suspendării mandatului, prin aplicarea corelativă a art. 22 din Legea nr. 255/2013”, se arată în comunicatul Prefecturii ieşene.

Totodată, prefectul de Iaşi a convocat pentru miercuri plenul Consiliului Judeţean, pentru desemnarea vicepreşedintelui CJ care va prelua atribuţiile de şef al instituţiei. În aceeaşi şedinţă, consilierii vor desemna un nou vicepreşedinte al instituţiei în locul celui care preia atribuţiile lui Adomniţei.

În prezent, funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Iaşi sunt ocupate de Victorel Lupu (PSD) şi Alin Aivănoaei (PPDD). Cel mai probabil, atribuţiile lui Cristian Adomniţei vor fi preluate de social-democratul Victorel Lupu, PSD deţinând majoritatea în consiliul judeţean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, care a dispus aceeaşi măsură şi pentru angajatele CJ Iaşi, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, precum şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, decizia instanţei fiind definitivă.

Anterior, Tribunalul Iaşi decisese ca şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, reţinut pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, să fie cercetat sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul angajatelor CJ Iaşi Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, şi Carmen Irimescu, şeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate din Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, dar şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, firma cu care Consiliul Judeţean a încheiat un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Cristian Adomniţei a fost reţinut, în 7 mai, de procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici