Preşedintele Comisiei de Cultură: Doina Gradea este imperios necesar să plece de la conducerea acestei instituţii

Preşedintele Comsiei de Cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu reclamă, într-un comunicat, decizia directorului TVR, Doina Gradea, de a nu trimite la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk "niciun angajat al TVR" şi îi cere demisia acesteia.

99 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei de Cultură: Doina Gradea este imperios necesar să plece de la conducerea acestei instituţii

Preşedintele Comisiei de Cultură: Doina Gradea este imperios necesar să plece de la conducerea acestei instituţii

"Aproape nu există zi din săptămână în care să nu aflăm despre gafele sau abuzurile şefei TVR, Doina Gradea. Astăzi este vorba despre faptul că la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk nu s-a aflat niciun angajat al TVR, în schimb preşedintele -director general al TVR Gradea este prezentă împreună cu o delegaţie a Ministerului Tineretului şi Sportului. Astfel, mai mulţi reporteri şi comentatori ai TVR printre care Adelin Petrişor şi Narcis Şeulean s-au revoltat împotriva Doinei Gradea considerând o ruşine uriaşă faptul că nu se află niciun reporter TVR la Minsk, şi că peste 100 de ore de transmisiuni se comentează doar din studio", a transmis deputatul PNL Gigel Ştirbu într-un comunicat remis, luni, MEDIAFAX, cerând astfel demisia directorului TVR Doina Gradea.

Acesta salută "atitudinea jurnaliştilor liberi şi independenţi din TVR care au curajul să spună despre abuzurile şi comportamentul dezastruos al Doinei Gradea".

"Monica Ghiurco, jurnalist senior TVR, membru în consiliul de administraţie al SRTV, de asemenea, a luat atitudine împotriva modului incompetent de conducere al TVR şi inducere în eroare a Consiliului. pentru faptul că TVR nu mai transmite Festivalul Internaţional «George Enescu», după ce în şedinţa precedentă a Consiliului de Administraţie Doina Gradea a dezminţit informaţia. Dar, realitatea este că anul acesta, televiziunea publică nu va mai difuza festivalul, ci postul TV Trinitas. Salut atitudinea jurnaliştilor liberi şi independenţi din TVR care au curajul să spună despre abuzurile şi comportamentul dezastruos al Doinei Gradea, şi îi voi sprijini şi încuraja din calitatea mea de Preşedinte al Comisiei de Cultură. Se pare că politicul nu le-a pus piciorul pe gât tuturor celor din TVR, deşi Doina Gradea, este evident, că nu dă socoteală decât actualilor guvernanţi, transformând TVR într-o instituţie servilă PSD-ului", a transmis Gigel Ştirbu.

Ştirbu scrie şi despre "subordonarea politică a politicii editoriale din TVR".

"Deşi conform legii, SRTV îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, săptămâna trecută, Doina Gradea, la audierile din Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, privind partizanatul politic al TVR, a refuzat să răspundă întrebărilor parlamentarilor şi mai mult, a plecat în timpul şedinţei, sfidând pe membrii comisiei. Nu este prima oară când şefa TVR are un comportament ofensator şi iresponsabil faţă de membrii comisiei de cultură sau angajaţi ai TVR. Să ne amintim şi de cazul în care Doina Gradea a devenit celebră prin felul în care descria un reporter al TVR care-i punea întrebări incomode primăriţei Capitalei, Gabriela Firea: «Este o tipă cu cap de porc. Nu poţi să o scoţi pe post». Şi de faptul că la comanda PSD, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audienţă ridicată, «Starea naţiei». Dezvăluirile jurnalistului Dragoş Pătraru au confirmat situaţia revoltătoare din televiziunea publică: conducerea nu doar că a încercat, dar a şi reuşit eradicarea jurnaliştilor care nu ridica osanale PSD-ului. Este evidentă subordonarea politică a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect şi imparţial publicul. Formula «Televiziunea publică» este una perimată , pentru că TVR nu mai este o televiziune publică, ci vuvuzeaua unui partid", conform sursei citate.

"Să nu uităm nici de opacitatea şi lipsa de transparenţă a Doinei Gradea, invocând clauze de confidenţialitate, când a refuzat să răspundă întrebărilor membrilor Comisiei de Cultură referitoare la articolele apărute în presă despre anumite cheltuieli făcute de conducerea Televiziunii Publice, salariul exorbitant al şefei TVR, cheltuieli cu invitaţii şi colaboratorii la anumite talk show-uri în cadrul acestei staţii publice, făcute cu Festivalul Naţional Cerbul de Aur şi Eurovision", a mai transmis liberalul.

Totodată, el arată că "este imperios necesar" ca Doina Gradea să plece de la conducerea televiziunii publice.

"Persistă de ani o situaţie foarte neplăcută prin care trece Televiziunea Publicitară PSD, iar cetăţenii români plătitori de taxe la buget nu cred că vor permite la nesfârşit să finanţeze cenzura şi lipsa de profesionalism. Este inadmisibil ca într-o staţie publică, plătită din banii contribuabililor, cineva numit politic să intervină cu bocancii în politica editorial, să scoată de pe post emisiuni bune, să piardă difuzarea unui festival internaţional de mare prestigiu. Cele prezentate mai sus reprezintă doar câteva motive pentru care Doina Gradea este imperios necesar să plece de la conducerea acestei instituţii, deoarece este o persoană toxică pentru televiziunea publică şi o face să fie din ce în ce mai puţin credibilă!", potrivit comunicatului.

Directorul general al Televiziunii Publice, Doina Gradea, a fost chemată, miercurea trecută, în Comisia pentru cultură unde a refuzat, însă, să răspună întrebărilor pe motiv că nu există cvorum. Ulterior, Gigel Ştirbu a făcut apel către premierul Viorica Dăncilă pentru a sesiza Parlamentul, astfel încât TVR să vină cu un raport al activităţii pentru anul 2018.

Taguri:
ştirbu,
tvr,
gradea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici