Preşedintele comisiei pentru diaspora din Cameră: Avizul pentru Adrian Anghel este negativ

Mircea Lubanovici, preşedintele comisiei pentru românii din afara graniţelor a declarat, luni, că după verificarea listei de prezenţă s-a stabilit că au votat 24 de parlamentari, astfel că Adrian Anghel a primit un aviz negativ pentru portofoliul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

283 afișări
Imaginea articolului Preşedintele comisiei pentru diaspora din Cameră: Avizul pentru Adrian Anghel este negativ

Situaţie incertă la votul din comisii pentru ministrul românilor de pretutindeni, Adrian Anghel (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

El a precizat că, în urma verificării voturilor şi a listelor de preznţă, s-a considerat că Adrian Anghel a primit un aviz negativ din partea comisiilor pentru diaspora din Camera Deputaţilor şi din Senat.

”Vom avea o nouă şedinţă, prin care vom hotărâ dacă va fi aceeaşi propunere sau altă propunere”, a mai declarat Lubanovici.

Adrian Anghel a fost votat de parlamentari cu 12 voturi ”pentru”, 8 voturi ”împotrivă” şi 4 abţineri. După încheierea audierilor, Adrian Anghel le-a spus jurnaliştilor că a primit aviz favorabil.

Pe de altă parte, parlamentarii Eugen Tomac şi Mircea Dolha au afirmat că, potrivit procedurilor, Anghel ar fi avut nevoie de 13 voturi ”pentru”, ca să fie validat favorabil în comisii.

După o primă verificare a listei de prezenţă, Ovidiu Cristian Iane (PSD) a precizat că pe lista comisiilor sunt 23 de parlamentari prezenţi, în loc de 24, cum reieşise la vot. El a explicat că vor fi sunaţi toţi membrii comisiilor, pentru a vedea care a fost la audierea ministrului şi care a lipsit.

Iane a mai spus că, dacă se va adeveri că au fost 24 de parlamentari prezenţi, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni va primi aviz negativ, iar dacă au fost 23 prezenţi, avizul va fi unul pozitiv.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici