Preşedintele Comisiei SIE, despre Ucraina: Nu există acum, pentru România, motive de îngrijorare

Nu există, pentru România, la momentulactual, motive de îngrijorare, afirmă preşedintele Comisiei parlamentară pentru controlul activităţii SIE din Parlament, Mihai Weber, după o întrevedere cu reprezentanţii Serviciului de Informaţii Externe.

363 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei SIE, despre Ucraina: Nu există acum, pentru România, motive de îngrijorare

„Securitatea României în contextul conflictului din Ucraina – obiectiv prioritar pentru Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE. Războiul din Ucraina a reprezentat şi reprezintă o sursă de instabilitate la nivel regional, şi nu numai, monitorizarea conflictului de către toate structurile implicate în
asigurarea securităţii naţionale, incluzând aici şi Serviciul de Informaţii Externe, fiind absolut necesară. Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE este la curent, în timp real, cu toate evaluările de securitate”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, de la începutul crizei membrii Comisiei SIE au avut un flux permanent de schimb de informaţii cu Serviciul de Informaţii Externe.

„Luând în considerare situaţia recentă a conflictului, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE, prin preşedintele acesteia, Mihai Weber, a solicitat o întrevedere astăzi, 7 septembrie 2022, cu reprezentanţii Serviciului de Informaţii Externe, pentru o informare privind ultimele evoluţii din Ucraina şi posibilele scenarii viitoare. Din discuţiile purtate a reieşit că nu există, pentru România, la momentul actual, motive de îngrijorare, instituţiile cu atribuţii în domeniu aplicând, la nivel interinstituţional, toate măsurile necesare pentru a gestiona în mod adecvat efectele acestei situaţii. De asemenea, garanţiile de securitate pe care ni le dau calitatea de membru al celei mai puternice alianţe militare – NATO şi calitatea de membru al UE, reprezintă atuuri ale României, pe care aceasta nu le-a mai avut niciodată în situaţii similare”, se mai arată în comunicatul semnat de Weber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici