Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, este inculpat într-un dosar DNA

Procurorii DNA Iaşi l-au inculpat pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, pentru abuz în serviciu. Dosarul are legătură cu numirea lui Vlad Baba în funcţia de director interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi.

406 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, este inculpat într-un dosar DNA

Procurorii DNA Iaşi anunţă, marţi, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Costel Alexe, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, faţă de Radu Apetrei, şef Serviciu resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, şi faţă de Vlad Baba, consilier IA la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, detaşat ca manager (director) interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Faţă de Vlad Baba s-a extins urmărirea penală şi pentru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, toate sub forma instigării.

În acest dosar se fac cercetări în legătură cu modalitatea în care Vlad Baba a fost numit manager (director) interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi, în condiţiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere.

Conform unui comunicat anterior al DNA, în noiembrie 2020, Costel Alexe Costel ar fi dispus detaşarea lui Baba de pe funcţia de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi pe funcţia de manager (director) interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi, în condiţiile în care ar fi avut cunoştinţă de faptul că numirea ultimului menţionat la conducerea şcolii nu îndeplinea condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere.

Ulterior, Alexe ar fi dispus prelungirea detaşării lui Vlad Baba în aceeaşi funcţie de conducere.

„În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspectul Alexe Costel ar fi fost ajutat la săvârşirea faptei de către suspectul Apetrei Radu-Gabriel care, în calitate de şef Serviciu resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, ar fi întocmit documentaţiile aferente emiterii dispoziţiilor de detaşare. Mai mult, din datele cauzei ar fi rezultat că suspectul Baba Vlad-Corneliu ar fi fost angajat pe perioadă determinată, fără concurs, pe funcţia de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi în data de 11.11.2020 şi tot la aceeaşi dată ar fi fost detaşat pe funcţia de manager (director) interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi. Faptele descrise ar fi produs un prejudiciu bugetelor Consiliului Judeţean Iaşi şi Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi în sumă totală de 86.153 lei, reprezentând suma remuneraţiilor încasate de către suspectul Baba Vlad-Corneliu în baza contractului de management interimar, dar şi vătămarea intereselor legitime ale celor două instituţii urmare a numirii interimare la conducerea şcolii a unui manager care nu îndeplinea condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere a unei instituţii publice de cultură”, arăta DNA la vremea respectivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici