Preşedintele, despre pensiile speciale: Angajarea răspunderii e o procedură parlamentară de legiferare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre blocajul privind pensiile speciale, că şi asumarea răspunderii de către Guvern este tot o procedură parlamentară de legiferare. Şeful statului a adăugat că va sprijini PNL dacă va dori să accelereze demersurile în Parlament.

135 afișări
Imaginea articolului Preşedintele, despre pensiile speciale: Angajarea răspunderii e o procedură parlamentară de legiferare

Preşedintele, despre pensiile speciale: Angajarea răspunderii e o procedură parlamentară de legiferare

„Această chestiune trebuie rezolvată pe cale parlamentară. Dar pot să vă spun că mi se pare cam lungă vacanţa parlamentară. Deci, dacă există în PNL dorinţa de a accelera demersurile parlamentare, îi voi sprijini”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Cotroceni, întrebat despre blocajul legat de eliminarea pensiilor speciale în Parlament.

Chestionat dacă în acest context ar trebui Executivul să îşi asume răspunderea pe o proiect privind eliminarea pensiilor speciale, şeful statului a spus că sunt două variante prin care problema poate fi rezolvată în Parlament.

„Evident că variantele, dacă am spus că trebuie rezolvată prin procedură parlamentară, sunt două. Angajarea răspunderii este o procedură parlamentară şi discutarea în regim normal în Parlament este evident calea uzuală parlamentară. Dar am vrut să reiterez acest lucru, fiindcă a apărut aşa, la unii, impresia că angajarea răspunderii este o cale neparlamentară de legiferare. Este o cale parlamentară de legiferare şi nu este o legiferare delegată”, a explicat Iohannis.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că atâta timp cât nu se conturează o majoritate parlamentară care să dorească eliminarea pensiilor speciale, nu este oportună convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Referitor la subiect, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, la Buzău, că PSD o să voteze eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor de serviciu ale militarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici