Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, se delimitează de Cernea şi revine în PSD

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, deputat de Suceava, a anunţat, sâmbătă, că a revenit în PSD şi se delimitează de ultimele acţiuni publice ale liderului partidului, Remus Cernea.

623 afișări
Imaginea articolului Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, se delimitează de Cernea şi revine în PSD

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, se delimitează de Cernea şi revine în PSD (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane a participat, sâmbătă, la Consiliul judeţean al PSD Suceava.

Iane a declarat corespondentului MEDIAFAX că a decis să revină în PSD, partid în care s-a înscris în august 2012 pentru că doreşte să se delimiteze de ultimele acţiuni publice ale liderului PV, Remus Cernea.

El a spus că, formal, a fost membru PSD în toată perioada, în condiţiile în care, ca deputat, este membru al grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Ovidiu Iane este şi delegat al organizaţiei PSD Suceava la Congresul PSD care se va desfăşura săptămâna viitoare.

În paralel cu Consiliul judeţean al PSD Suceava, sâmbătă, într-o altă locaţie din Suceava a avut loc Biroul Permanent Naţional al Partidului Verde, la care a participat deputatul USL Remus Cernea.

Cernea a spus că în cadrul şedinţei s-a discutat despre mobilizarea în vederea alegerilor europarlamentar, precizând că la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European Partidul Verzilor europeni va avea o campanie electorală comună pentru toate ţările membre. Cernea a explicat că verzii europeni vor promova în toate ţările un set de teme comune din programul electoral, dar campania va conţine şi teme specifice fiecărei ţări. El a spus că va fi candidat al Partidului Verde pentru Parlamentul European, dar nu pe un loc eligibil.

Remus Cernea a mai spus că va propune ca pragul electoral la alegerile europarlamentare să fie stabilit la numărul minim de voturi pentru alegerea unui europarlamentar, ceea ce înseamnă un procent de 3,12 la sută, în condiţiile în care România va fi reprezentată de 32 de parlamentari în Parlamentul European. În prezent, pragul electoral la alegerile europarlamentare este de 5 la sută.

Remus Cernea a mai declarat că Partidul Verde îşi propune să obţină cel puţin un mandat de europarlamentar în urma alegerilor pentru Parlamentul European din 2014.

Recent, Remus Cernea a anunţat că pregăteşte o iniţiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirecţionare a unui procent din impozitul pe venit al cetăţenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizaţiilor nonguvernamentale.

Vineri, deputatul USL Remus Cernea a anunţat că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

În urma congresului de comasare a dintre Partidul Verde şi Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni din luna ianuarie, preşedintele noului partid este Remus Cernea, iar Ovidiu Iane ocupă funcţia de preşedinte executiv. Potrivit unui comunicat remis în urma congresului de fuziune, Remus Cernea şi Ovidiu Iane nu mai sunt deputaţi PSD, ci ai Partidului Verde, urmând să activeze însă tot ca afiliaţi la grupul social-democrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici