Preşedintele Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea ambasadorilor în China şi Etiopia

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele privind acreditarea ambasadorilor extraordinari şi plenipotenţiari ai României în China şi în Etiopia.

456 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea ambasadorilor în China şi Etiopia

Preşedintele Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea ambasadorilor în China şi Etiopia

Dan-Horia Maxim a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Chineză, cu reşedinţa la Beijing. Acesta ocupa, din 2022, funcţia de expert naţional detaşat, responsabil pentru relaţiile comerciale dintre Uniunea Europeană şi regiunea Asiei de Sud din cadrul Comisiei Europene – Directoratul General pentru Comerţ. Anterior, din 2014 a fost şef al Secţiei comerţ din cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană.

Iulia Pataki a fost acreditată ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Democrată a Etiopiei, cu reşedinţa la Addis Abeba, şi în calitate de ambasador nerezident al României în Republica Somalia. Potrivit MAE, ea a ocupat, în perioada 2012 – 2021, funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Kenya, Burundi, Uganda, Ruanda şi Tanzania, cu reşedinţa la Nairobi. În exercitarea acestei funcţii a fost reprezentant permanent al României la UNEP şi UN-Habitat, precum şi vicepreşedintele Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi al UNEP, în perioada iulie 2013 – iunie 2015, preşedintele Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi al UNEP, în perioada iulie 2015 – iunie 2017, preşedintele Grupului de Lucru pe procedură la UNEA - Adunarea ONU de Mediu, preşedintele Grupului de Lucru pe buget şi program de activitate al Consiliului de conducere al UN-Habitat, în 2017, şi preşedintele Grupului de Lucru pe buget, program de activitate şi probleme administrative al Consiliului Executiv al UN-Habitat (2019-2021). Anterior, în perioada ianuarie – iulie 2012, a fost consilier parlamentar, din partea UNDP Irak, în cadrul Parlamentului Republicii Irak.

În intervalul noiembrie 2010 – martie 2011, a fost specialist pe probleme de gen în cadrul Programului USAID „Acces la Justiţie”/DTS Development and Training Services, implementat în Bagdad, Irak, iar în perioada mai - noiembrie 2010 a fost consilier superior în cadrul UNDP Somalia – Comisia Constituţională Independentă a Republicii Federale Somalia - Kenya şi Djibouti. Vorbeşte limbile maghiară şi engleză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici