Preşedintele Iohannis: De ce nu accept o dezbatere cu Dăncilă? A fost parte activă a mârlăniilor pesediste / În cinci ani am fost în trei vacanţe / Despre casele sale: Nu sunt şase | Cum a demonstrat şeful statului că nu i se suflă răspunsurile | Ce spune despre Ponta | VIDEO

Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a susţinut o conferinţă de presă la sediul central al PNL. Preşedintele a spus motivul pentru care nu doreşte să participe la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, câte case are, de fapt, şi în câte vacanţe a fost în cei cinci ani de mandat.

18040 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis: De ce nu accept o dezbatere cu Dăncilă? A fost parte activă a mârlăniilor pesediste / În cinci ani am fost în trei vacanţe / Despre casele sale: Nu sunt şase | Cum a demonstrat şeful statului că nu i se suflă răspunsurile | Ce spune despre Ponta | VIDEO

Preşedintele Iohannis: De ce nu accept o dezbatere cu Dăncilă? A fost parte activă a mârlăniilor pesediste / În cinci ani am fost în trei vacanţe / Despre casele sale: Nu sunt şase | Cum a demonstrat şeful statului că nu i se suflă răspunsurile | Ponta, reevaluat | VIDEO

VIDEO - Conferinţa de presă susţinută de Klaus Iohannis la sediul PNL:

ORA 20.01 Iohannis revine la 5 ani de la expresia „Ghinion!”: Între timp e folosită într-o notă glumeaţă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 5 ani de la momentul în care a dat un răspuns nefericit cu privire la şansa sa de a avea mai multe case, comparativ cu alţi profesori, spunând "Ghinion!" că nu a vrut să jignească pe nimeni, iar între timp expresia este folosită într-o notă glumeaţă.

Citeşte continuarea...

VIDEO - „Ghinion”. Momentul când preşedintele Iohannis a fost pus în dificultate atunci când a fost întrebat, acum cinci ani, despre casele sale:

ORA 19.43 Iohannis îl reevaleaază pe Ponta: În comparaţie cu Dăncilă, Ponta a fost un politician rezonabil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat fiind de reporterul MEDIAFAX de ce în urmă cu patru ani vorbea despre aroganţa lui Victor Ponta şi acum refuză o dezbatere cu Viorica Dăncilă, că fostul lider PSD era un politician rezonabil în comparaţie cu actualul lider social democrat.

Citeşte continuarea...

ORA 19.14 Preşedintele, întrebat dacă îi suflă cineva în cască: Mă bănuiţi câteodată că fără copiuţă nu merge?

Preşedintele i-a întrebat, miercuri, pe jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă de la PNL, dacă îl bănuiesc ”câteodată că fără copiuţe nu merge”, fiind întrebat dacă are cască şi dacă îi suflă cineva răspunsurile.

”Mă bănuiţi câteodată că fără copiuţă nu merge? Nu, nu cred că mă bănuiţi de aşa ceva. Doamne fereşte”, le-a spus Klaus Iohannis.

El a fost întrebat dacă are cască în ureche şi dacă îi suflă cineva răspunsurile în timpul conferinţei de presă.

Şeful statului le-a demonstrat jurnaliştilor că nu are căşti în urechi şi a făcut un gest dorind să indice că toate răspunsurile sale sunt ale sale, nu ale consilierilor.

ORA 19.10 Klaus Iohannis a anunţat că va avea o discuţie cu Barna după turul II al alegerilor prezidenţiale

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că după turul doi al alegerilor prezidenţiale vrea să aibă o discuţie cu preşedintele USR, Dan Barna, dar şi cu alţi lideri politici.

"Nu am avut această discuţie (cu Dan Barna - n.r.) fiindcă acum mă concentrez pe turul II. Voi avea negreşit o astfel de discuţie după alegeri, vom avea astfel de discuţii şi ne vom pregăti pentru următorul pas, care este, în funcţie de evoluţia politică, alegeri locale sau alegeri parlamentare anticipate", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că vrea să ştie "cine este pregătit să îşi asume rezolvarea problemelor".

ORA 19.07 Iohannis: Vi se pare arogant dacă v-aş spune că nu aş întreba-o nimic pe Dăncilă?

Klaus Iohannis a declarat că dacă ar fi în aceeaşi încăpere cu Viorica Dăncilă nu i-ar adresa nicio întrebare, iar dacă ar fi în faţa electoratului social-democrat l-ar îndemna să voteze Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

”Vi se pare arogant dacă v-aş spune că nu aş întreba-o nimic?”, a răspuns Klaus Iohannis. El a fost întrebat de un jurnalist ce întrebare i-ar adresa Vioricăi Dăncilă dacă s-ar afla în aceeaşi încăpere.

Jurnalistul l-a mai întrebat pe şeful statului ce le-ar spune alegătorilor social-democraţi, dacă s-ar afla în faţa acestora.

”Dragă electorat pesedist, e bine aşa? Nu! Atunci alege Klaus Iohannis”, a răspuns zâmbind Iohannis.

ORA 19.00 Despre desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier: Îmi pare rău. E o mega-dezamăgire

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce a fost întrebat de ce a numit-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, că îi pare rău şi că este ”o mega dezamăgire” evoluţia acesteia de la europarlamentar la premier antidemocratic.

”Nu am bănuit că este aşa. Mi s-a prezentat <o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar> şi am zis că acolo la Bruxelles a aflat cum e cu democraţia. Este o mega dezamăgire pentru mine această evoluţie înspre un premier antidemocratic care se face acum că nu este vinovată. Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău, dar atunci, să ne amintim, a fost o majoritate puternică, PSD şi ALDE, care nu putea fi contestată”, a declarat Klaus Iohannis.

El a fost întrebat de ce a numit-o pe Viorica Dăncilă ca premier.

ORA 18.57 Iohannis, despre casele sale: Nu sunt şase, sunt cinci. Tema mi-a fost creată de PSD

Klaus Iohannis a declarat miercuri că Viorica Dăncilă ”este prost informată”, el neavând şase, ci cinci case şi că, în privinţa acestora nu îşi reproşează nimic. ”Le-am cumpărat într-un mod absolut legal şi cinstiţi”, a mai spus şeful statului, afirmând că tema caselor a fost creată de PSD

”Doamna Dăncilă este prost informată. Nu ştiu cine o informează pe doamna Dăncilă, eu nu am nicio problemă nici în civil, nici în penal. Nu sunt 6, sunt 5 case , între timp pentru că una a fost eliminată. Această chestiune a apărut când am venit eu în politică. În anul 2000 mi-a fost creată de PSD ca să fie folosită de aceştia în campanie electorală. Vă daţi seama câtă inventivitate din partea PSD, dacă din anul 2000, în fiecare campanie cu asta au ieşit. Cred că lumea s-a lămurit între timp”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte continuarea...

ORA 18.46 Klaus Iohannis: În cinci ani am fost în trei vacanţe

Klaus Iohannis a declarat miercuri că în ultimii cinci ani a fost plecat în trei vacanţe, dar chiar şi atunci a lucrat, fiindcă ”munca preşedintelui nu o poate face nimeni”. ”Din păcate în ultimii doi ani nu am mai avut vacanţe, fiindcă am scăpat ţara de pesedişti”, a mai spus el.

Citeşte continuarea...

ORA 18.34 Iohannis: Regret că n-am reuşit să terminăm mai repede faza pesedistă

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că regretă că nu a reuşit să termine ”mai repede faza pesedistă”, susţinând că România cu PSD la guvernare ”a pierdut nenumărate oportunităţi”. ”Au fost ani complicaţi, dar am evitat crize profunde”, a mai spus el.

”Regret că n-am reuşit să terminăm mai repede faza PSD-istă, pentru că România cu PSD la guvernare a pierdut nenumărate oportunităţi. Oportunităţi şi în plan internaţional oportunităţi în plan intern dar şi importante oportunităţi economice ratate din cauza felului în care PSD a acţionat şi a guvernat. Au fost ani complicaţi pentru România şi cred că pot să spun în acest moment că am reuşit, în aceşti ani, cu toate că a guvernat PSD-ul aşa cum am mai zis, să ţin România pe linia clară Euroatlantică, am evitat crize profunde în România şi sincer mi-aş fi dorit să am ocazia să lucrez împreună cu un Guvern care să lucreze pentru români, care să ducă România înainte”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că a făcut tot ce a putut face un preşedinte ”în condiţii constituţionale”.

ORA 18:26 De nu acceptă Iohannis o dezbatere: Dăncilă a fost parte activă a mârlăniilor pesediste

Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta ”a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”. El a mai spus că marţi va organiza o dezbatere cu politologi şi formatori de opinie.

”De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD-ului? Acum câteva minute am spus câteva lucruri despre PSD. Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru, dat jos prin moţiune de cenzură, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul împotriva unor persoane cu probleme penale, fiindcă asta a fost uşor de văzut. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor”, a spus Klaus Iohannis.

El a mai spus că Viorica Dăncilă este reprezentanta ”unui partid anti-democratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor, şi acum, în campanie electorală, mimează candidatul democrat şi se aşteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea, ca şi când până acum ar fi aparat democraţia românească şi pe români”.

”Nu accept o dezbatere cu astfel de persoană care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidata acestui PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD, şi ca să fiu bine înţeles, îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere”, a adăugat Iohannis.

El a mai spus că înţelege perfect, dorinţa, nevoia de a avea o dezbatere reală, aşezată, cu candidaţii din turul doi.

”Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, voi organiza eu împreuncă cu echipa mea o dezbatere aşezată, săptămâna viitoare, marţi seara, o dezbatere la care vor fi invitaţi să dezbată împreună cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul meu pentru amndatul care sper să-l obţin în continuare. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnalişti, va fi o discuţie deschisă, aşeazată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a mai spus candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

GĂSIŢI AICI TEXTUL INTEGRAL CU DECLARAŢIILE FĂCUTE DE PREŞEDINTELE IOHANNIS. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi „Like” paginii noastre de pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici