Preşedintele Iohannis l-a decorat pe Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce.

99 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis l-a decorat pe Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România

Preşedintele Iohannis l-a decorat pe Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România (Imagine: www.presidency.ro)

Ambasadorul s-a declarat emoţionat la primirea distincţiei şi a spus că cei patru ani petrecuţi cu familia în România au fost printre cei mai buni, "cu satisfacţii şi bucurii".

"Ţările noastre, Polonia şi România, au relaţii bilaterale excelente, bazate pe legături istorice, valori şi aspiraţii comune, astăzi reprezentând doi stâlpi de securitate, stabilitate şi creştere economică în zona noastră din Europa", a spus, în limba română, Marek Szczygiel.

Preşedintele a semnat miercuri decretul de decorare a ambasadorului Marek Szczygiel "în semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru contribuţia activă la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre ţara noastră şi Republica Polonă, a dialogului la nivel înalt, tehnic şi sectorial, precum şi a schimburilor culturale dintre cele două ţări", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Distincţia a fost acordată la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici