- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.07.2017, 12:13)
- Dana Stanila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmărire penală pe numele lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor
Preşedintele Klaus Iohannis a avizat, vineri, cererea de urmărire penală pe numele fostului ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme, acuzat de abuz în serviciu. Răspunsul a fost trimis Ministerului Justiţiei, urmând să fie transmis procurorilor anticorupţie.
339 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmărire penală pe numele lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
"Preşedintele României a transmis vineri, Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Vreme Valerian, fost ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu", informează Administraţia Prezidenţială.
Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Aproape 95% din istoria omenirii este invăluită în mister. Teorii care susțin că oamenii au fost aduși pe Pământ de pe o altă planetă
-
Epavă găsită în Filipine la 7.000 de metri adâncime
-
Antrenamentul extrem al soldaţilor de la Kiev: nemişcaţi, cu faţa la pământ, în timp ce tancul le trece pe deasupra capului
-
Ever Alot, nava-container cu cea mai mare capacitate de încărcare din lume
"În perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli", conform DNA.
Sursa citată arată că acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12 august 2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.
Astfel, spun procurorii, statul a fost prejudiciat cu peste 11 milioane de lei.
"Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.793,99 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG", arată DNA.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe