Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier

  • Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier, marţi seara.
  • Acesta are la dispoziţie 10 zile să formeze guvernul, dar după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara Executivul va fi votat.
2553 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu premier

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că lucrurile s-au „cristalizat” şi o coaliţie formată din PNL, USR PLUS şi UDMR a fost formalizată şi a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României.

„Cu ocazia consultărilor, liderii formaţiunilor care formează coaliţia de centru dreapta s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de prim-ministru. Aşadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desenez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

„Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ceea ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată. În acelaşi timp, domnule preşedinte, aş vrea să fac o declaraţie fermă astăzi aici: România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puţine costuri pentru români şi să reaşezăm economia pe picioarele ei”, a spus Florin Cîţu.

Premierul propus a spus că fiecare minister şi fiecare ministru va fi evaluat trimestrial pentru a vedea dacă au fost îndeplinite obiectivele.

„Vin în faţa dumneavoastră cu o echipă de profesionişti. În acelaşi timp, fiecare minister şi fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire. Nu în ultimul rând, domnule preşdinte, vă asigur de un parteneriat cinstit şi onest pentru că împreună avem acelaşi obiectiv: dezvoltarea României”, a mai spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu are la dispoziţie 10 zile să formeze Guvernul, însă după consultări, liderii coaliţiei au spus că miercuri seara va fi deja votat Executivul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici