Preşedintele Klaus Iohannis merge la New York, la Adunarea Generală a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 18-23 septembrie, la Adunarea Generală a ONU, unde va rosti un discurs, va participa la recepţia organizată de către preşedintele SUA Donald Trump, va avea întrevederi bilaterale cu secretarul general ONU, precum şi cu omologi din alte state.

164 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis merge la New York, la Adunarea Generală a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis merge la New York, la Adunarea Generală a ONU

”În perioada 18-22 septembrie a.c., preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla la New York, unde va conduce delegaţia română participantă la segmentul la nivel înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Acest segment, cu care debutează fiecare sesiune anuală a Adunării Generale a ONU, reprezintă cea mai amplă reuniune a şefilor de stat sau guvern din cadrul sesiunii. Nivelul ridicat de participare reflectă importanţa agendei de dezbatere, ONU fiind forumul cu cea mai mare legitimitate la nivel global”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, programul vizitei Preşedintelui României va cuprinde, printre altele, susţinerea discursului naţional în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU, participarea la reuniuni la nivel înalt, organizate de către România împreună cu alte state, precum şi de către Secretariatul ONU, participarea la recepţia oferită de Preşedintele SUA, Donald Trump, şefilor de delegaţii care iau parte la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va avea o serie de întrevederi bilaterale cu Secretarul General ONU, cu Preşedintele Adunării Generale, precum şi cu omologi din alte state.

”În cadrul discursului din plenul Adunării Generale, Preşedintele României va pune accent pe importanţa unei ordini internaţionale bazate pe principii şi reguli, pe statul de drept la nivel internaţional, pe nevoia întăririi ONU şi adaptării sale la provocările actuale şi va sublinia necesitatea unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi din regiunea noastră. Totodată, în cadrul evenimentului privind Educaţia pentru Pace, organizat de România, cu participarea altor oficiali de rang înalt, Preşedintele României va sublinia rolul pe care îl are educaţia inclusivă şi de calitate pentru toţi în prevenirea conflictelor, a radicalizării tinerilor şi a violenţei, în promovarea tinerilor ca actori esenţiali ai păcii, respectiv importanţa asigurării accesului la educaţie ca drept fundamental al omului şi a educaţiei ca factor de progres în societate, de natură să conducă la atingerea obiectivelor ONU”, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la un eveniment organizat de Secretariatul ONU, dedicat lansării unui important Raport care promovează egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei (Raportul comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions). În cadrul acestuia, Preşedintele României va avea o intervenţie în calitatea sa de membru, alături de alţi nouă şefi de state şi de guverne, al primului grup la nivel înalt, iniţiat în 2015, care pledează pentru egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei.

”În contextul lansării recente a campaniei pentru ocuparea de către România a unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020-2021, Preşedintele Klaus Iohannis va susţine în cadrul reuniunilor bilaterale şi multilaterale la care va participa importanţa atingerii acestui obiectiv al statului român şi principalele argumente care recomandă ţara noastră în această competiţie.Preşedintele României va mai avea întâlniri, în cadrul vizitei în SUA, cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite, precum şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din zona Philadelphia”, se mai menţionează în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici