Preşedintele PNL Alina Gorghiu: Acordul Moldova-UE trebuie susţinut de România. Ponta, agent de influenţă pentru Moscova

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că acordul cadru dintre Moldova şi UE trebuie susţinut în continuare de statul român, susţinând că fostul premier Ponta joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova atunci când pune sub semnul întrebării alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

2272 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL Alina Gorghiu: Acordul Moldova-UE trebuie susţinut de România. Ponta, agent de influenţă pentru Moscova

Preşedintele PNL Alina Gorghiu: Acordul Moldova-UE trebuie susţinut de RomâniA. Ponta, agent de influenţă pentru Moscova (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am luat act cu toţii de faptuil că ieri cetăţenii moldoveni au votat în al doi lea tur al prezidenţialelor şi au ales o variantă în persoana lui Dodon. Credem însă că lucruruile trebuie privite din perspectiva proeuropeană în continuare în Republica Moldova. Evident că există un guvern care este pro-european care cred că trebuie să îşi ducă mandatul mai departe. Este un acord cadru între Republica Moldova şi UE care trebuie implementat mai departe. Vom face toate eforturile ca acest parcurs să fie susţinut în continuare de statul român", a declarat preşedintele PNL Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a afirmat că au fost nereguli în procedura de votare, în diaspora, însă alegerea lui Igor Dodon este "un rezultat pe care statul moldovean şi l-a dorit".

Preşedintele PNL s-a arătat îngrijorată de declaraţia lui Victor Ponta, potrivit căreia alegerile din 11 decembrie sunt între creşterea de salarii şi creşterea cheltuielilor militare pentru respectarea solicitărilor NATO.

"Declaraţii care se referă la pactul pe apărare şi la alocarea celor 2% pentru securitatea naţionlă şi care îmi arată că PSD nu a înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în regiune, din ceea ce ar trebui să se întâmple cu România ca pion de bază, ca factor de stabilitate în această regiune. Faptul că domniile lor pun problema în sensul în care putem să asigurăm măriri de salarii dacă nu mai asigurăm cei 2% din PIB pentru apărare mi se pare un act de iresponsabilitate", a spus Gorghiu.

Gorghiu a susţinut că Victor Ponta "joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova".

"Mi se pare că cine a făcut declaraţia joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova şi nimic altceva. (...) Este cea mai periculoasă declaraţie care a trecut neobservată. Da, domnul Ponta a dat această declaraţie, dar nimeni din PSD nu l-a contrazis şi vă amintesc că în 2015 când s-a semnat acest pact, premierul PSD şi preşedintele PSD de atunci era acelaşi om Ponta care a semnat alături de restul liderilor de partide politice acel pact la iniţiativa preşedintelui României confrom căruia până în 2017 vom asigura 2% din PIB (...)", a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu i-a cerut preşedintelui PSD, Liviu Dagnea, să se disocieze de această reacţie.

"Este îngrijorător că nu am văzut niciun fel de dezminţire din PSD pe acest subiect şi îl rog pe cel care conduce azi PSD să iasă să dezmintă sau să se disocieze de genul acesta de reacţie a PSD. Da, este îngrijorător că valul acesta pro-rus capătă contur", a conchis Gorghiu.

Victor Ponta a scris Facebook că alegerile din 11 decembrie vor aduce în faţa electorilor forţe politice care vor susţine creşterea salariilor din Sănătate şi Educaţie şi creşterea cheltuielilor militare.

"Forţele politice care candidează la alegerile din 11 decembrie au anunţat ce vor sustine prioritar: PSD şi ALDE vor susţine creşterea salariilor din Sănătate şi Educaţie; Dacian Cioloş , PNL (şi probabil şi USR) susţin creşterea cheltuielilor militare ca să respectăm solicitările NATO (şi în special ale SUA) conform deciziei lui Klaus Iohannis", a scris Ponta, pe Facebook.

Victor Ponta a afirmat că "decizia este politică".

"În final decizia este politică: dacă banii disponibili sunt limitaţi ce consideri prioritar? Iar oamenii au avantajul ca pe 11 decembrie măcar ştiu că în funcţie de votul lor se va merge pe varianta 1 sau varianta 2!", a conchis Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici