Video PNL Bucureşti, start de campanie în faţa TNB: "Căruţa cu paiaţe" în spate, Gorghiu la Timiş - VIDEO

Candidaţii PNL din Capitală au venit cu autocarul la prima întâlnire cu susţinătorii, care a avut loc în faţa Teatrului Naţional, candidaţii luând cuvântul având în spate grupul statuar ''Căruţa cu paiaţe".

1195 afișări

Candidaţii PNL la Bucureşti, însoţiţi de preşedintele organizaţiei, Cristian Buşoi, au ajuns cu autocarul în faţa Teatrului Naţional, cu o întârziere de aproape un sfert de oră faţă de ora anunţată, unde au fost aşteptaţi de câteva sute de susţinători.

Preşedintele PNL Bucureşti, Alina Gorghiu, a lipsit de la eveniment, preferând să se deplaseze în circumscripţia în care va candida – Timiş, însă s-a declarat în conferinţa de presă de la sediul partidului ''mândră'' de ''reţeta'' pe care organizaţia Bucureşti a găsit-o pentru a veni în faţa bucureştenilor - eliminarea celor asociaţi cu eşecul de la locale, care s-au ''refugiat'' în ţară.

În faţa TNB, în prezenţa a sute de susţinătorii, o parte dintre candidaţii PNL la Bucureşti s-au adresat celor prezenţi şi, la final, au făcut poze cu aceştia, având pe fundal grupul statuar ''Căruţa cu paiaţe" sau ''Caragealina'', realizată de artistul Ioan Bolborea.

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, i-a prezenta pe ''oamenii noi care nu au mai făcut niciodată parte din Parlamentul României'', ''sculptorul de creiere'' Leon Dănăilă, economistul Florin Câţu şi arhitecta Hildegard Brandl, dar şi pe liberalii ''vechi''.

''Sunt doar trei nume dintre numele noi cu care PNL vine în faţa bucureştenilor ca şi răspuns la aşteptărilor oamenilor de înnoire a clasei politice şi de atragere înspre politică a unor oameni cinstiţi, competenţi, care au dovedit în activitatea lor, în medicină, în economie, arhitectură, mediul de afaceri şi în alte domenii performanţă şi această performanţă o pot aduce şi în politică'', a declarat Buşoi, adăugând că PSD ''nu a înţeles nevoia de înnoire şi vine cu aceleaşi figuri vechi''.

Buşoi a vorbit şi despre ''parteneriatul special'' pe care PNL îl are cu Dacian Cioloş, dar şi despre parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis.

''PNL are un parteneriat cu preşedintele României, (…) cel care promis că va schimba în bine România şi această schimbare nu o poate face fără sprijinul Parlamentului, al Guvernului şi, sigur, pentru aceste alegeri are un parteneriat special cu Dacian Cioloş, prim-ministrul României, candidatul susţinut de noi şi cel care într-o coaliţie de centru-dreapta formată în jurul PNL ar trebui dacă oamenii votează PNL să guverneze România şi următorii patru ani'', a subliniat liberalul.

El a promis construirea unor spitale noi, 500 de case ale medicilor, în mediul rural mai ales, bani mai mulţi investiţi în prevenţie, în sănătate, susţinerea învătământul dual, profesional şi clasic, reducerea taxelor şi în încheiere a reamintit şi promisiunea PNL de eliminarea a impozitării pensiilor.

''Sculptorul de creiere'' Leon Dănăilă, aşa cum Buşoi l-a supranumiy în conferinţa de presă care a precedat evenimentul, a fost cel care a luat cuvântul şi a vorbit despre iubirea sa faţă de oameni şi contribuţia sa în medicină.

''Eu am iubit foarte mult oamenii, îi iubesc în continuare şi îi vom iubi şi în viitor din această cauză am obţinut şi succese foarte mari. Iubirea faţă de oameni m-a făcut să le dau consultaţii gratuite, fapt care nu mai poate fi întâlnit în nici un cabinet din România sau din lume. (…) Eu nu fac promisiuni deocamdată, sunt novice în politică, dar politica mea este neurochirurgia, este medicina, sănătatea şi intrând în politică cred că pe această cale o să aduc şi pentru oameni o fărâmă în plus de beneficiu pentru dumneavoastră, dragii mei oameni. (…) Eu lupt ca tinerii să rămână la noi în ţară (…) Eu am plecat din ţară, dar m-am întors şi am reuşit să scad mortalitatea în neurochirurgie de la 50% la 4%'', a declarat Dănăilă.

Spre deosebire de Buşoi, Dănăilă a afirmat că România este o ţară săracă şi ''deocamdată'' nu va promite creşteri salariale şi construirea de noi spitale.

''România este o ţară mai săracă, este o ţară care este lipsită de industrie, 20 de ani nu s-a făcut nimic în acest domeniu, deci bani nu prea există, deci o să ne limităm deocamdată la începutul activităţii noastre la a face promisiuni de creşteri salariale sau de construirea a noi spitale, dar pe care vă promitem că le vom face'', a spus Dănăilă, promiţându-le susţinătorilor: ''iubindu-vă o să fac pentru domniile dumneavoastră foarte mult''.

Cristian Buşoi a accentuat că prin realizările sale, Dănăilă este ''garanţia că va susţine şi va inspira lucrurile bune din viitor''.

''Sigur că foarte mulţi dintre dumneavoatră îl cunoaşteţi, dar trebuie să ne reamintească mereu despre lucrurile bune pe care le-a făcut pentru că asta este garanţia că va susţine şi va inspira (…) lucrurile bune din viitor în domeniul sănătăţii şi (…) toţi ceilalţi colegi în domeniile pe care şi le-au propus'', a concluzionat Buşoi.

''Victorie! PNL înainte, România înainte'', şi-a încheiat el discursul.

La finalul evenimentului care a durat aproximativ 30 de minute candidaţii PNL la Bucureşti au făcut poze cu susţinătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici