Preşedintele PNL anunţă: Pe lângă cele 237 de semnături la moţiunea de cenzură mai avem cel puţin şapte voturi în plus

Ludovic Orban a afirmat, vineri, că pe lângă cele 237 de semnături pentru moţiunea de cenzură, vor exista şi cel puţin şapte voturi în plus de la parlamentari cu care în prezent partidul negociază. Liderul PNL susţine că PSD numără voturile la moţiune precum calculele făcute la bugetul pe 2019.

450 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL anunţă: Pe lângă cele 237 de semnături la moţiunea de cenzură mai avem cel puţin şapte voturi în plus

Preşedintele PNL anunţă: Pe lângă cele 237 de semnături la moţiunea de cenzură mai avem cel puţin şapte voturi în plus

„Moţiunea de cenzură are 237 de semnatari, iar pe lângă cei 237 de semnatari vor fi cel puţin 7 voturi în plus de la parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură.”, a declarat Ludovic Orban, la Sibiu.

Despre social-democraţi, liderul PNL susţine că „dacă socotesc aşa cum au socotit veniturile la bugetul statului pe anul 2019 vă daţi seama câtă dreptate au”.

Totodată, Ludovic Orban a afirmat că votul la moţiune se va realiza cu siguranţă la vedere, singurul partid care nu a decis încă asupra acestui aspect fiind UDMR.

„Singura formaţiune politică ce nu a luat o decizie în acest sens, iar ei cutumiar nu au încălcat secretul votului pentru parlamentari sunt cei de la UDMR. Dar UDMR atunci când iau o decizie privitoare la o poziţionare politică, parlamentarii o respectă.Ca atare, nu avem emoţii, iar din punctul meu de vedere o semnătură are valoarea unui contract şi a obrazului pus pentru o acţiune cum este moţiunea de cenzură, ca atare mă aştept ca toţi cei care au semnat moţiunea de cenzură să fie prezenţi şi să voteze moţiunea de cenzură la vedere, evident”, a subliniat Orban.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că Opoziţia nu va avea peste 220 de voturi la moţiunea de cenzură, precizând că este fals că PSD ar fi pierdut majoritatea, cum a spus Marcel Ciolacu.

„Majoritatea se vede la vot. Eu vreau să văd dacă cei din Opoziţie şi repet, din punctul meu de vedere, la moţiune nu vor avea mai mult de 220 de voturi. Întrebaţi-l pe domnul Ciolacu ce a vrut să vă spună dumneavoastră. Eu declar ce vă spun eu. PSD are în continuare majoritate. Nu mă puneţi pe mine să interpretez declaraţiile nu ştiu cui. Fals”, a declarat Florin Iordache, joi seara la Digi 24, întrebat dacă este adevărat că PSD a pierdut majoritatea în Parlament.

Opoziţia are strânse 238 de semnături pentru moţiunea de cenzură depusă, marţi, la Parlament, inclusiv de la PSD. Printre aceştia se numără fostul deputat PSD Mihăiţă Găină, fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota şi senatorul afiliat PSD Ioan Talpoş, potrivit documentului depus la conducerea Legislativului.

Taguri:
orban,
motiune,
partide

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici