Răducu Filipescu, preşedinte PNL Călăraşi: Să nu ne dăm demisia în masă, nu suntem sectă. Pe Cioloş l-a chemat USR

Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat luni că actuala conducere nu mai poate rămâne în fruntea partidului pentru a organiza Congresul, afirmând că a lipsit „o mână de fier” şi că PNL trebuie să pună capăt soluţiilor de import.

5831 afișări
Imaginea articolului Răducu Filipescu, preşedinte PNL Călăraşi: Să nu ne dăm demisia în masă, nu suntem sectă. Pe Cioloş l-a chemat USR

Răducu Filipescu, preşedinte PNL Călăraşi: Să nu ne dăm demisia în masă, nu suntem sectă. Pe Cioloş l-a chemat USR (Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

„Un Congres oricum ar fi trebuit să avem în luna februarie sau martie. Acum cu atât mai mult Congresul se impune, dar nu putem să îl facem pânâ nu vom avea toate conferinţele judeţene la nivelul fiecărei organizaţii. Acest lucru oricum ne va lua o lună sau două, spre sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie probabil va avea loc Congresul”, a precizat liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu.

El a afirmat că păstrarea actualei conduceri pentru perioada de interimat nu este posibilă din moment ce Alina Gorghiu şi Ilie Bolojan şi-au dat demisia.

Liderul de filială a adăugat că PNL va alege un lider interimar care va organiza Congresul, afirmând că „nu este musai să fie liderul unei filiale în care s-a obţinut un scor bun” şi că acesta trebuie să stea „drept şi sănătos în faţa liderului PSD”.

„Trebuie să fie o persoană care să stea foarte bine şi drept şi sănătos în faţa liderului PSD. (…) Trebuie să fie o persoană foarte autoritară, în primul rând, să poată să conducă cu mână de fier partidul, ceea ce de fapt ne-a lipsit o perioadă şi care să fie un foarte bun combatant în faţa PSD. Mână de fier care ne-a lipsit şi care trebuie să apară”, a insistat Filipescu.

Întrebat dacă Bolojan ar fi o soluţie, el a răspuns că mai sunt şi altele. „La momentul de faţă suntem într-o criză din care trebuie să ieşim”, a accentuat preşedintele PNL Călăraşi.

Cât priveşte demisiile liderilor de filiale, el a fost de părere că nu este cazul ca liberalii să îşi dea demisia în masă. „Nu cred că este cazul să ne dăm demisia în masă că nu suntem sectă religioasă, suntem un partid”, a concluzionat Filipescu.

Întrebat ce îi transmite lui Dacian Cioloş, liderul PNL Călăraşi i-a urat „multă sănătate şi activitate bogată acolo unde va merge”. Întrebat dacă îi reproşează ceva lui Cioloş, Filipescu a răspuns că discuţia nu are sens şi că liberalii îşi fac singuri reproşuri pentru că nu au câştigat alegerile.

„Nu ştiu dacă îl mai chemăm în partid. L-a chemat USR”, a conchis el, adăugând că PNL trebuie să pună capăt soluţiilor de import.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici