Preşedintele PNL, despre ancheta Parchetului militar privind incidentul de la Topoloveni: Sper să nu dureze cât cea a protestelor din 10 august

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că speră ca ancheta Parchetului militar legat de intervenţia de săptămâna trecută a jandarmilor asupra protestatarilor la mitingul PSD de la Topoloveni să nu dureze ca cea privind represiunile din 10 august.

143 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL, despre ancheta Parchetului militar privind incidentul de la Topoloveni: Sper să nu dureze cât cea a protestelor din 10 august

Orban, despre ancheta Parchetului militar: Sper să nu dureze cât cea privind protestele din 10 august

„În ceea ce priveşte evenimentele de la Topoloveni, salut anunţul Parchetului Militar privind declanşarea anchetei. Îmi exprim încrederea că ancheta în acest caz, care este foarte simplă, încare au fost încălcate unele drepturi şi libertăţi ale cetăţenilor, să nu dureze cât durează ancheta privitoare la reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice din 10 august. Lucrurile sunt simple, trebuie identificaţi vinovaţii. Vinovatul numărul unu este Liviu Dragnea, prin slugărnicia lui Carmen Dan. Suntem într-o stare în care PSD este gata să comită orice fel de abuz, ameninţare sau şţantaj pentru a împiedica exprimarea liberă a cetăţenilor români la referendum”, a declarat Ludovic Orban, luni la sediul partidului.

Liderul PNL a afirmat că PSD-ALDE încearcă să împiedice oamenii de a afla despre referendumul din 26 mai.

„Am văzut cum la Topoloveni zece protestatari paşnici au fost săltaţi cu duba de jandarmi pentru că era Dragnea în localitate şi că Dragnea le-a dat ordin, prin Carmen Dan, să îi salte pe oamenii care îşi exprimau nemulţumirea faţă de actuala putere. Ministrul de Interne a ajuns să ameninţe cetăţenii români care au protestat la Galaţi, la Iaşi şi în alte oraşe împotriva PSD şi lui Liviu Dragnea. Puterea actuală face tot ce poate ca un număr cât mai mic de cetăţeni să afle despre referendum. Suntem într-o situaţie de neacceptat. Nici până astăzi AEP nu a realizat clipul de informare pentru cetăţenii români privitor la referendum. Nici CNA nu a acordat timpul de antenă pe audiovizual pentru referendum. Puterea actuală a încercat să emită OUG prin care a încercat să îi interzică preşedintelui României să exprime în massmedia mesaje în favoarea referendumului”, a conchis Orban.

Parchetul militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a autosesizat în cazul intervenţiei jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Jandarmeria Argeş a anunţat că protestatarii de la Topoloveni vor fi sancţionaţi contravenţional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor. Printr-un comunicat de presă, Jandarmeria Argeş preciza că 10 persoane au organizat o adunare publică nedeclarată.

Mai mulţi protestatari au fost ridicaţi la Topoloveni, în judeţul Argeş, de jandarmi şi duşi la Poliţie pentru legitimare. Potrivit lui Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş, protestatarii au afişat bannere şi au scandat lozinci şi au fost conduşi la secţia de poliţie pentru legitimare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici