Preşedintele PPE: Guvernul Ponta să furnizeze fără întârziere Curţii Constituţionale listele de alegători

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, cere Guvernului de la Bucureşti să furnizeze fără întârziere Curţii listele de alegători, solicitate de CC, menţionând că orice întârziere ridică semne de întrebare privind intenţiile reale ale lui Victor Ponta.

1112 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PPE: Guvernul Ponta să furnizeze fără întârziere Curţii Constituţionale listele de alegători

Wilfried Martens (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Martens face apel la autorităţile române, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, să respecte şi să implementeze imediat deciziile Curţii Constituţionale:

"Curtea Constituţională a României a făcut o solicitare foarte clară Guvernului României de a furniza listele de alegători pe baza cărora a fost organizat referendumul de demitere a preşedintelui României Traian Băsescu. Sunt consternat să observ că guvernul Socialist-Liberal condus de prim-ministrul Victor Ponta încă nu a răspuns acestei solicitări, împiedicând astfel munca Curţii Constituţionale. Fac apel la Guvern să furnizeze fără întârziere Curţii listele de alegători. Orice întârziere ridică semne de întrebare privind intenţiile reale ale lui Ponta. Deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate; ele nu trebuie manipulate sau împiedicate în niciun fel", a afirmat preşedintele PPE.

Potrivit acestuia, criza politică provocată de Guvernul USL a afectat în mod serios credibilitatea politică şi economică a României.

"După cum FMI-ul a indicat deja, o eventuală prelungire a crizei va afecta progresele economice recente ale ţării. Pe această bază, fac apel la Guvern să implementeze în mod urgent solicitările Comisiei Europene şi ale Comisiei de la Veneţia pentru a pune capăt crizei politice. Mai mult decât atât, orice politician care nu a respectat legea trebuie să fie tras la răspundere, indiferent de afilierea să politică", a adăugat preşedintele PPE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici